Atlético med anfallsbekymmer

Atlético med anfallsbekymmer

Diego Simeone har i nuläget tre anfallare skadade, men hoppas hinna få tillbaka Diego Costa till det första mötet med Liverpool. En av dem som verkar få vänta på returen är João Félix och forwardslöftet säger att det är en mycket svår lottningen Atlético Madrid har fått.

João Félix gick förra sommaren från Benfica till Atlético Madrid med en prislapp på 113 miljoner pund. Den högt rankade tjugoåringen har haft en blandad start i sin nya klubb och kan tvingas få se det första mötet med Liverpool från läktaren till följd av en skada.

Félix hoppas dock kunna vara tillbaka till returen på Anfield den 11 mars och erkänner i en intervju med Eleven Sports att det blev en svår lottning i åttondelen för hans klubb.

“Det blir ett mycket svårt dubbelmöte. Av alla lag vi kunde möte är Liverpool förmodligen det tuffaste motståndet.

Liverpool ser starka ut och är i bra form. De är regerande mästare och det kommer bli en utmaning som i alla matcher i Champions League. Mot Liverpool som gör så väldigt bra ifrån sig kommer det dock att bli ännu svårare.”


Diego Simeone har skadebekymmer inför mötet med Liverpool. Högerbacken Kieran Trippier är ett stort frågetecken efter att ha genomgått en ljumskoperation och anfallaren Álvaro Morata ser likt Félix ut att missa i alla fall den första åttondelsfinalen.

Få alternativ i offensiven, men Simeone hoppas i alla fall hinna få tillbaka Diego Costa. Den hårdföre forwarden opererades för bråck i november och har nyligen återvänt till att träna med förstalaget. Costa förväntas enligt Marca sparas i de inhemska matcherna de kommande tio dagarna för att öka chansen att kunna spela mot Liverpool.

I går vann Atlético över Granada efter mål av Angel Correa i den sjätte minuten. Det här är laget Simeone ställde upp med:

              Correa - Vitolo
Koke - Llorente - Partey - Niguez
Vrsaljko - Savic - Hermoso - Lodi
                    Oblak

Bänken: Adan, Lemar, Moya, Sanchez, Carrasco, Saponjic, Ricard

Mattias Hernermattias.herner@liverpoolsweden.se@liverpoolsweden2020-02-09 18:26:25
Author

Fler artiklar om Liverpool