Barcelona fortsatt skyldiga Liverpool pengar

Barcelona fortsatt skyldiga Liverpool pengar

Ett ekonomiskt blödande Barcelona är skyldig Liverpool en stor summa pengar från Coutinho-affären, enligt Daily Mail.

FC Barcelona köpte loss Coutinho från Liverpool 2018 för en betydande summa pengar. Inledningsvis skulle man betala Liverpool £105m men som kunde utökas till £142M beroende på olika klausuler i kontraktet. Liverpool Echo har tidigare skrivit om att klausulerna i kontraktet är uppfyllda vilket gör att Liverpool totalt har rätt till sina £142M. 

Nu meddelar Daily Mail att Barcelona har stora ekonomiska problem och är skyldig totalt 19 klubbar pengar, och där Liverpool är den klubb som man är skyldig mest. Totalt rör det sig om en summa på £25m i återstående betalningar till Liverpool.

Det är fortsatt oklart när Liverpool får sina pengar, men det skulle så klart vara ett väldigt välkommet tillskott i detta skede när man kanske är i mest behov av att förstärka mittförsvaret under lagets svaga formkurva.  

Barcelona ska ha kontaktat flertalet banker för att försöka reda ut situationen och för att kunna göra sig skuldfria. Utöver pengarna man är skyldig till Liverpool har man även skulder till bland annat Gremio, Ajax och Bordeaux.

Det återstår att se om pengarna kommer att nå Liverpool inom en snar framtid. Orsakerna ska ha varit coronapandemin, som drabbat många klubbar hårt ekonomiskt. Enligt nya uppdaterade uppgifter verkar det som att Barcelonas skulder är så omfattande att om man inte når några lösningar finns det risk för konkurs.

 

Jacob Resarejacob.resare@svenskafans.com2021-01-25 19:44:00
Author

Fler artiklar om Liverpool