Barkley, Baker och Sarr inkluderade i Chelseas trupp
Chansen finns att få fart på karriären igen...

Barkley, Baker och Sarr inkluderade i Chelseas trupp

Chelseas har registrerat sin slutgiltiga trupp för Premier League-säsongen och vi noterar att vissa spelare som ansetts varit ute i kylan är med.

Transferfönstret är nu stängt och Chelseas har med det låtit registrera sin slutgiltiga trupp för rådande Premier League-säsong. 

Villkoren som gäller; samtliga klubbar får registrera 25 spelare som är över 21 år och bland dessa måste åtta vara homegrown. En homegrown spelare räknas av Premier League som en spelare som är 21 år eller äldre den 1:e januari 2022 och som har spenderat minst tre år i ett engelskt lag mellan åldern 16-21. 

Man kan när som helst lägga till spelare i laget som är under 21, oberoende av nationalitet. 

Nedan följer den fullständiga listan som nyss presenterades på den officiella hemsidan. Vi noterar att vissa namn som vi tidigare mer eller mindre räknat bort finns med på listan, presenterade med ett tröjnummer. Detta gäller bland annat i fallen Ross Barkley och Lewis Baker. Barkley har en misslyckad lånesejour hos Aston Villa i ryggsäcken och hans karriär har på senare tid kantats av mindre smickrande incidenter utanför planen. Rykten har gjort gällande att han var på väg ut på lån men inget materialiserades. Väl tillbaka i Chelsea i somras fick han först se sitt tröjnummer - tröja nummer 8 - bli taget av Matteo Kovacic för att sedan förbises helt när den första listan över registrerade spelare släpptes i samband med säsongspremiär. Nu är han dock tillagd, med tröja nummer 18. 

Samma gäller Lewis Baker. Den en gång så lovande mittfältaren fick, förvisso föga förvånande, ingen plats i på den initiala listan som lämnades in inför ligastarten men är nu med. Numera 26-årige Bakers karriär har inte lyft och han var förra säsongen utlånad till Turkiska ligan där han faktiskt gjorde det ganska bra. Baker har registrerats med nummer 32. 

Även Malang Sarr är med. Känslan här är att fransosen dragit nytta av det faktum att Chelsea inte lyckades värva Jules Kounde. Sarr var förra säsongen utlånad till Porto med blandade resultat där han var ömsom med i startelvan, ömsom utanför den. Likt Barkley och Baker lär speltiden för Sarr bli begränsad och det är sunt att anta att han är sista alternativ i backlinjen. Han kommer bära tröja nummer 31.

En som däremot inte är med i denna slutgiltiga trupp, men som i skrivande stund fortfarande finns bland spelarna på hemsidan, är Charly Musonda Jr. Hur framtiden ser ut för den otursförföljde mittfältaren står skrivet i stjärnorna. 

Truppen i sin helhet
1: Kepa Arrizabalaga
2: Antonio Rudiger
3: Marcos Alonso
4: Andreas Christensen - homegrown
5: Jorginho
6: Thiago Silva
7: N’Golo Kante
8: Mateo Kovacic
9: Romelu Lukaku - homegrown
10: Christian Pulisic
11: Timo Werner
12: Ruben Loftus-Cheek - homegrown
13: Marcus Bettinelli - homegrown
14: Trevoh Chalobah - homegrown
16: Edouard Mendy
17: Saul Niguez
18: Ross Barkley - homegrown
19: Mason Mount - homegrown
20: Callum Hudson-Odoiunder-21
21: Ben Chilwell - homegrown
22: Hakim Ziyech
24: Reece James - homegrown
28: Cesar Azpilicueta
29: Kai Havertz
31: Malang Sarr
32: Lewis Baker - homegrown
36: Lucas Bergstrom – under-21

Daniel Joannou2021-09-09 16:27:00
Author

Fler artiklar om Chelsea