Basel - Chelsea: 1-2
Nu har Chelsea ena foten i finalen.

Chelsea tog en fin skalp på bortaplan när man besegrade Basel med 2-1. Målskyttar för dagen blev Moses och David Luiz.

Ashley Cole var tillbaka efter sin skada och John Terry och Branislav Ivanovic bildade mittbackslås. David Luiz var inte petad, utan uppflyttad till det defensiva mittfältet och även Fank Lampard fick flytta upp ett steg. Längst fram fick Fernando Torres förtroendet.

Det var en avvaktande och jämn fösta halvlek där Basel stundtals förde spelet och Chelsea riktade in sig på kontringar.

Målet kom efter en hörna slagen av Lamaprd och väl inne i boxen nickade Victor Moses in 1-0.

Det fanns chanser åt båda håll. Torres bröt igenom, hakades upp men fick iväg ett skott som blockerades och Ramires frispelades men avslutet var för tamt.

Även Basel hade några chanser men Chelsea försvarade sig väl så man mäktade bara med några långdistansskott som Petr Cech, säkerheten själv, inte hade några problem med.

Sista ordet i halvleken fick Chelsea men Eden Hazards förstatouch var dålig och avslutet utanför, från nära håll.

I andra halvlek var det Basel som inledningsvis var piggast. Stocker bröt igenom och avslutade men bollen träffade stolpen.

Chelsea hade också en boll i stolpen efter att Hazard starkt och rappt tog sig in i straffområdet och serverade en friställd Torres. Stolpe ut, lite som spanjorens Chelseakarriär i sin helhet.

Matchen gick mot sitt slut, Chelsea försvarade sig väl och det skulle sluta 0-1. Trodde alla: Men domaren ville annorlunda. Från ingenstans hittade han en straff som Basel förvaltade genom Schar.

På stopptid drog dock David Luiz på en frispark som letade sig in i bortre stolpen och rättvisa skipades. 1-2 och Chelsea har nu ena foten i finalen.

Statistik
Chelsea (4-2-3-1): Cech; Azpilicueta, Ivanovic, Terry (c), Cole; David Luiz, Lampard (Oscar 79); Ramires, Hazard (Mata 70), Moses; Torres.

Målgörare: Moses 11, David Luiz 90+3.
Varningar: Cole 68, David Luiz 82.

Basel (4-3-2-1): Sommer; P Degen, Schär, Dragovic, Park Joo Ho; Elneny (Zoua 64), F Frei; Salah (D Degen 78), Serey Die (Marcelo Diaz 60), Stocker; Streller (c).

Målgörare: Schar 86 pen.
Varningar: Dragovic 69, D Degen 79, Schar 88.

Domare: Pavel Kralovec
Publik: 36,000