Batshuayi förlänger och lånas ut
Turkiet nästa.

Batshuayi förlänger och lånas ut

Anfallaren har förlänga sitt kontrakt till 2023 men kommer att spendera kommande säsong i Besiktas.

Efter att ha landat i Turkiet tidigare i veckan och gjort storslagen entré kom så beskedet vi alla kände till sedan tidigare. Batshuayi lånas ut till Besiktas över säsongen men han har även i samma veva förlängt sitt kontrakt med ett år, något som blivit allt vanligare att man propsat på från Chelseas håll innan man fått gå ut på lån. Tanken är att man ska kunna ge spelare med ett år kvar en chans till att visa upp sig en sista gång för att antingen ta hem honom och nyttja det värdet som man en gång la ut för hans tjänster, eller sälja honom och casha in istället för att förlora honom gratis efter en kanske lyckad lånesejour. 

Lånet är det femte i raden för belgaren sedan han anslöt Chelsea från Marseille 2016. Han har tidigare varit utlånad till Borussia Dortmund, Valencia och Crystal Palace x2. 

Batshuayis mest framträdande roll i under tämligen blek Chelseakarriär kom mot West Brom i maj 2017 då han satt det vinnande målet för Contes lag som innebar att Premier League-bucklan säkrades det året. Totalt har han gjort 25 mål på 77 matcher.

CSS:Redaktionen önskar Batshuayi all lycka till framöver. 

Daniel Joannou2021-08-18 15:37:00
Author

Fler artiklar om Chelsea