Bellingham, Rice och ny målvakt? Boehlys preliminära plan för nästa sommar
Blir det Rice eller Bellingham? Det är iallafall en lättnad att ägarna ser behovet av mittfältsförstärkningar.

Bellingham, Rice och ny målvakt? Boehlys preliminära plan för nästa sommar

Todd Boehly och Behdad Eghbali har börjat smida planer inför nästa sommars transferfönster, där mittfältare ska stå högst upp i listan, menar Matt Law på The Telegraph.

Chelsea försöker desperat hinna ikapp i värvningsracet av Englandstjärnan Jude Bellingham nästa sommar.

Telegraph Sport förstår att Todd Boehly-Clearlake Capitals ägarskap redan har börjat försöka ta sig in i förhandlingarna med Bellinghams lierade, trots att de blivit tillsagda att Real Madrid och Liverpool är före dem.

Medkontrollerande ägare och interim sportchef Todd Boehly tror fortfarande att Chelsea har tillräckligt med tid för att göra ett seriöst försök för Bellingham och har inte avskräckts av varningar om att Real Madrid och Liverpool har jobbat på en deal i flera månader.

Bellingham håller snabbt på att bli den hetaste ynglingen i världsfotbollen, och Borussia Dortmund kommer troligen tvingas sälja sin mittfältare, som skattas till 130 miljoner pund, vid slutet av säsongen.

Detta faktum har redan inneburit en kapplöpning mellan intresserade klubbar som försöker hamna först i ledet, där Chelseas intryck är att Real Madrid och Liverpool leder kampen.
Men det har inte stoppat Chelseas nya ägare från att försöka slå sig in i Bellingham-racet, då de ska försöka tränga sig in i kön bredvid Madrid och Liverpool.

Fortfarande utan en permanent sportchef, ska Boehly ha axlat ansvaret för att fråga om Bellinghams tillgänglighet och lägga grunden till vad han hoppas bli viktiga förhållanden.
Madrid och Liverpool har redan gjort detta i månader, medan det också finns en oro över att Manchester City ska ta sig in i leken med tanke på Bellinghams fantastiska prestationer för Dortmund och England.

Chelseas nya ägare spenderade nästan 300 miljoner pund under sitt första transferfönster sedan de tog över klubben från Roman Abramovitj, men Boehly & Company håller redan på att förbereda sig för fler utlägg i framtiden, där mittfältet är en av prioriteterna.

Preliminära samtal har hållits i försök att förlänga N’golo Kantés kontrakt som går ut vid slutet av säsongen, medan klubben överlägger huruvida de ska erbjuda Jorginho, som är i samma position, ett nytt kontrakt.

Oberoende Kantés och Jorginhos framtid planerar Chelsea att värva åtminstone en ung, förstklassig mittfältare nästa sommar, där Declan Rice är kvar på klubbens radar.
Chelseas ägare varnades av West Ham  från att buda på Rice i somras, men kan mycket väl försöka igen nästa sommar.

Förutom att ge sig in i kön av klubbar som vill värva Bellingham och deras kvarstående intresse i Rice, tittar Chelsea noggrant på RB Leipzigs Christopher Nkunku denna säsong, och kommer bedöma huruvida klubben behöver värva en ny målvakt.

Édouard Mendy har inte skrivit på ett nytt kontrakt än, och ska ha avvisat minst ett anbud, och hans dippande formkurva fram tills Graham Potters ankomst som tränare har väckt frågor kring ifall Chelsea borde sondera målvaktsterrängen.

Kepa Arrizabalaga gjordes tillgänglig för köpande klubbar förra sommaren men lyckades inte ro i land en flytt, medan Mendys tveksamma fotarbete och bollbehandling skulle kunna bli ett ännu större problem med Potters fotboll, som kommer göra sin första Premier League-match för Chelsea  mor Crystal Palace på lördag.

Källa: Matt Law på The Telegraph
 

Olle Lange@_ollelange2022-09-28 15:47:00
Author

Fler artiklar om Chelsea