Benítez behöver hel säsong för att lyckas

Benítez behöver hel säsong för att lyckas

Chelseas interimtränare Rafa Benítez har störts av de rådande omständigheterna i klubben och hävdar nu att om chansen att vara med från början hade getts, skulle resultaten kunnat se annorlunda ut.

Benítez gick i veckan ut och klargjorde att om ett erbjudande angående förlängning skulle landa på hans bord, skulle han inte tveka; främst för att göra sig själv rättvisa. Spanjoren menar att han skulle behöva en fullständig säsong för att kunna implementera sin rätta spelfilosofi.

- Laget har tillräcklig kvalitet och det är en bra trupp, men årets omständigheter har varit svåra. Jag kom in mitt i säsongen och kunde inte förändra alltför mycket, och var tvungen att arbeta med den trupp som fanns att tillgå, sade spanjoren till Daily Mail och fortsatte klagosången:

- Om man undersöker alla tidigare tränare i Chelsea, hur många har haft en försäsong med laget? Inte jag. Hur många tränare har spenderat hutlöst mycket pengar här? Inte jag. Hur många har spelat i Japan i mitten av säsongen med spelare skadade och frånvarande på Afrikanska Mästerskapen? Bara jag, konkluderade han bittert.

Chelsea har under söndagen kniven mot strupen i och med FA-cupmötet med Brentford - lagets sista, realistiska chans till en inhemsk titel. Samtidigt som Benítez inser vikten av en titel, sätts en topp 4-placering och kvalificering till nästa års Champions League i främsta rummet.

- Prioriteringen är väldigt klar. Avsluta topp 4 och försöka gå så långt som vi kan, till final eller semifinal. Men det viktigaste är att vara i Champions League nästa säsong.

En sittande mittfältare som agerar mellanhand av boll från försvar till anfall är fundamental i Benítez spelsätt. Med Oriol Romeu i sjukstugan och John Obi Mikel söder om ekvatorn är alternativen få. Spanjoren har på senare tid tvingats att spela Ramires och Frank Lampard i nästintill varje match, vilket strider mot hans böjelse att rotera de äldre spelarna.

- Vi har nog med kvalitet i truppen. Men frågan är om vi har nog med spelare?, avslutade Benítez med en tydlig hint till Abramovich att det kan vara dags att öppna upp plånboken och casha ut. 

Casper Danielssoncasper@chelseasweden.com2013-01-27 00:16:00
Author

Fler artiklar om Chelsea