Benitez sågar fans och ledning
Heppåde.

Benitez sågar fans och ledning

Efter FA-cupmötet mot Boro deklarerade Benitez sin avgång i slutet av säsongen och passade på att ge en känga till supportrarna: - De behöver inte bry sig om mig, jag lämnar i slutet av säsongen, ska spanjoren ha sagt.

Rafa Benitez togs in för att rädda säsongen när Chelsea låg två poäng ifrån Manchester United i tabelltoppen. Man hade fortfarande allt att spela om, även om det såg mörkt ut I Champions League. Men spanjorens facit är föga smickrande vilket inte direkt stärkt den redan på förhand impopuläre interimtränarens aktier.

Chelsea har åkt ur Champions Leauge, förlorat finalen i VM för klubblag, åkt ur ligacupen, tappat mark i Premier League och spelet har allt som oftast sett väldigt krampaktigt ut. Det lilla ledarskap man hade kunnat förvänta sig på plan i svåra tider som dessa har han också sett till att ta död på när han envisats med att bänka Terry i match efter match. Det hela kan beskrivas som smått kaotiskt och tidigare i veckan rapporterades det om interna stridigheter mellan spelare och tränare.

Supportrarna har även de visat sitt missnöje och dessa röster har inte direkt tystats  i takt med att saker gått åt helvete, vilket nu fått Benitez att slå tillbaka. Han ska ha sagt följande till radio och journalister på presskonferensen efter match:

- De (fansen) slösar sin tid med sina banners och sånger. Vad de måste göra är att skapa en god stämning på Stamford Bridge. Dessa Chelseafans har en agenda. Dessa Chelseafans skadar klubbens image.

- De behöver inte vara oroliga för mig. Jag lämnar i slutet av säsongen.

- Jag är missnöjd med vissa av fansen. De måste stötta laget istället för att slösa tid på att göra banners.

- De måste stötta laget. De (ledningen, reds. anmärkning) gav mig titeln interimtränare vilket var ett massivt misstag. Jag är tränaren och jag kommer att leda detta lag. Supportrarna hjälper inte oss.

- Jag är professionell och kommer att göra mitt jobb. I slutet av säsongen lämnar jag.


Det kan bli tidigare än så Benitez... det kan bli tidigare än så...

Fotnot: Citaten är hämtade från DailyMail.co.uk och westlondonsport.com

Daniel Joannou2013-02-27 23:45:41
Author

Fler artiklar om Chelsea