Beto och DCL på topp mot Brentford?

Beto och DCL på topp mot Brentford?

Det går rykten om att Sean Dyche kan tänka sig två tunga tanks på topp mot Brentford, vilket vore ett mycket intressant experiment.

Avspark i sydvästra London närmar med stormsteg, detsamma gäller Evertons alltmer uppenbara kamp mot nedflyttning. För tredje säsongen i rad. Skillnaden mot tidigare är att hela lagbygget, såväl som supportrar, är fullt införstådda med vad som gäller. Från säsongsstart till the bitter end är hela klubben inställd på denna kamp.

Då är poäng i bortamatcher mot ett Brentford, som inte är särskilt förtjust i att föra matcher, ett måste. Det ryktas en hel del kring att Sean Dyche kan satsa på Beto och Dominic Calvert-Lewin längst fram. I så fall ett mycket intressant experiment. Båda spelarna är tunga och jobbiga att möta för ett mittförsvar och kan vi bara packa ihop laget bakåt så finns det stora möjligheter till uppspel som dessutom kan ge fina ytor för spelare som Arnaut Danjuma och Dwight McNeil. Men vi får se hur det blir.

Evertons försvarsspel ser allt mer stabilt ut, men fortfarande saknar vi effektivitet i omställningarna. Dagens uppgift handlar mycket om att bli bättre på dessa omställningar.

I övrigt har den stora snackisen givetvis handlat om det förestående ägarskiftet. Än så länge ingen penna på papper, men helt klart är att Farad Moshiri vill bort, sedan om 777 Partners är svaret på Evertons framtid verkar osäkert, om man ska tro rätt så många belackare i media. Men mot Brentford får den frågan - eller oron - anstå. Nu gäller tre poäng, eller åtminstone en poäng.

Laget

Dele Allis framtid är fortfarande i vågskålen och han är långt ifrån en eventuell start. Seamus Coleman är fortfarande skadad, såväl som Andre Gomes. Däremot fick nyförvärvet från Leeds - Jack Harrison - lira med U21-laget och kan vara på väg in i spelartruppen redan i nästa match.

Frågan är om Sean Dyche vågar köra 4-4-2 med Arnaut Danjuma på höger mittfält? Känns lite väl offensivt för att vara Dyche. Å andra sidan bör Danjuma spela, då han är ett hot, även om Garner kanske också skulle kunna ta den positionen. Och vem av Abdoulaye Doucoure, Idrissa Gana Gueye eller Amadou Onana bör i så fall börja på bänken? Eller så kör Dyche som vanligt med en centertank på topp och samtliga tre mittmittfältare på plan.

Möjlig uppställning (inte helt lätt denna gång, och kanske lite av önsketänkande från min sida):

Pickford - Young, Tarkowski, Branthwaite, Mykolenko - Danjuma, Onana, Gana Gueye, McNeil - Calvert-Lewin, Beto


Tips

Brentford - Everton 1-1


TV: Frågetecknet kring Evertons nya ägare
 


 

Per Malmqvist Stoltskribentper@gmail.com@permalmqvist2023-09-23 13:00:00
Author

Fler artiklar om Everton