Birmingham - Bournemouth 0-8
Callum Wilson - delar nu ledningen i skytteligan.

Birmingham blev förödmjukade när Bournemouth under lördagen vann med hela åtta måls marginal. Marc Pugh gjorde hat-trick i vinstmatchen som gav Cherries en skjuts uppåt i tabellen.

En vecka efter att grannen på sydkusten Southampton satte åtta bollar i nät mot Sunderland, upprepade Bournemouth samma bedrift mot Birmingham. Det var dessutom lagets fjärde raka seger, och man har nu klättrat upp på playoff-plats i tabellen.

Brett Pitman gav gästerna en drömöppning sedan han rann igenom försvaret och tryckte dit ledningsmålet bara två minuter in i matchen. David Edgar åkte fem minuter därefter på ett rött kort efter att ha dragit ner Callum Wilson på gränsen till straffområdet. Hemmalagets målvakt Darren Randolph får ta på sig andra målet sedan han misslyckats med en rensning och nämnde Wilson ökade på ledningen med sitt nionde ligamål för säsongen. Innan paus hade också Matt Ritchie gjort 3-0 och Paul Caddis missat en straff för Birmingham. Det skulle bli än värre för dem.

Efter en relativt lugn inledning på andra halvlek växlade Bournemouth upp tempot och gjorde under matchens avslutande 27 minuter hela fem mål. Marc Pugh gjorde sin karriärs första hat-trick och Tokelo Rantie fick stänka dit sina första fullträffar för säsongen, varav en på straff.

XI: Boruc - Francis - Cook - Elphick - Daniels - Ritchie - Arter (Gosling 56') - Surman - Pugh - Pitman (Rantie 64') - Wilson (Fraser 71')

Ej använda avbytare: Camp, Harte, Smith, Stanislas.

Callum Wilson gick med sitt mål upp i delad skytteligaledning (9 mål). Dessutom har Yann Kermorgant avtjänat sina tre matchers avstäning och är tillgänglig för spel på tisdag när Bournemouth tar emot West Brom i ligacupen.