Blå hjältar på landslagsuppdrag
Hylla den som hyllas bör.

Blå hjältar på landslagsuppdrag

Vissa spelar för att nå VM nästa sommar medan andra spelar vänskapslandskamper. Vem är igång var? CSS:redaktionen har svaret.

I Afrika står mest på spel för våra blå hjältar. Bland annat spelar Samuel Eto'o för sitt Kamerun en avgörande match mot Tunisien. Detta är andra mötet av två, där det första slutade 0-0. Matchen spelas på söndag.

Michael Essien spelar också en avgörande match men går in i matchen mot Egypten med gynnsammare förutsättningar. 6-1 leder Ghananerna med och ynglingen Christian Atsu, för tillfället på lån hos Vitesse, är också med i truppen.

Avslutningsvis för kontinenten så spelar John Obi Mikel, Victor Moses och Kenneth Omeruo mot Etiopien på lördag. Nigerianerna leder med 2-1 inför mötet och avancemang kan vara sista fjädern i hatten för duon Mikel/Moses som båda haft ett fantastiskt år. De båda blev två av fem nominerade till Afrikas bästa spelare för det gångna året.

Vidare så är det vänskapsmatcher som gäller. England kommer att ledas av Frank Lampard som kommer att möta Chile på fredag. Lampard ska inför denna match bli hyllad för att ha nått 100 landskamper. Gary Cahill och Ashley Cole är också med i truppen som även kommer att ställas mot Andre Schurrles Tyskland. Tyskland värmer upp i Italien på fredagen.

För Brasilien kommer Oscar, David Luiz, Ramires och Willan spela mot Honduras i Miami och sedan Chile i Toronto. Willian har efter sin fina höst blivit återkallad till den Brasilianska truppen vilket han i media beskrivit som oerhört glädjande.

Igår spelade Belgien mot Colombia och förlorade med 2-0. Eden Hazard och Kevin De Bruyne spelade från start och Romelu Lukaku blev inbytt. Thibaut Courtois satt på bänken hela matchen till förmån för Mignolet. Belgien spelar även mot Japan på tisdag.

Avslutningsvis ska Cechs Tjeckien möta Canada och Ivanovics Serbien möta Ryssland under fredagen medan Juan Matas Spanien åker till Afrika för att spela mot mot Guinea och Sydafrika.

Daniel Joannou2013-11-15 11:34:13
Author

Fler artiklar om Chelsea