Boehlys övertagande av Chelsea ännu aktuellt trots tvist

Boehlys övertagande av Chelsea ännu aktuellt trots tvist

Todd Boehly ser ännu ut att köpa Chelsea, trots nya farhågor från ministrarna.

Källor från Whitehall påstod igår att miljardaffären riskerades falla igenom på grund av oro över försäljningens struktur. Det finns fortfarande oro över var medlen kan hamna, trots att Abramovich lovat att alla intäkter kommer gå till välgörenhet.

Källor nära affären har berättat för Standard Sport att Boehlys uppköp förblir på rätt spår att slutföras innan deadline den 31 maj, när den särskilda licensen som beviljats Chelsea i ljuset av Abramovichs sanktioner löper ut.

Det finns en uppfattning om att regeringen gör ett sent försök att få mera kontroll över fördelningen av intäkterna. En källa nära Abramovich har upprepat beslutsamheten att donera pengarna till goda ändamål.

‘’Vi är inte oroliga över situationen och vi är fortfarande övertygade om försäljningen’’, säger källan. ‘’För Abramovich har det aldrig varit någon avsikt att dra nytta av dessa medel.’’

De senaste farhågorna från regeringen gav en ny twist vid en tidpunkt när försäljningen närmar sig sitt slutförande. Källor talade om ‘’larm’’ för att Chelseas ägare skulle låta affären kollapsa på grund av en oenighet om avtalets struktur. 

Standard Sport förstår att regeringen är oroad över att den ryska oligarkens offentliga åtagande att donera intäkter via en stiftelse inte motsvaras av den juridiska eller tekniska infrastrukturen för att leverera dem. Regeringen vill skapa ett depositionskonto, eller tredjepartskonto för att hålla medlen så att borgenärer till Abramovichs andra företag, Camberley eller Fordstam, inte kan komma åt pengarna. 

Chelsea ägare har redan lovat att betala bort 1,6 miljarder pund i lån som gjorts till klubben under hans tid som ägare, vilket var en annan fråga som väckte oro inom Whitehall de senaste veckorna.

Boehly har redan skrivit på avtalen för köpet av klubben, och Premier League är övertygade om att ägarnas och styrelsetestet kommer att avklaras innan deadline. För att slutföra försäljningen krävs det att regeringen skriver under det och utfärdar en licens.

Den amerikanska handelsbanken Raine Group är också övertygade om att affären är på rätt spår efter att ha valt Boehly som den föredragna budgivaren bland en mängd potentiella köpare.

Källa: Evening Standard

Thomas EngstrandThomasE-31@hotmail.comtengstra2022-05-17 16:40:09
Author

Fler artiklar om Chelsea