Bompastor fortsätter vinna med Chelsea: ”Nästan perfekt”
Segertåget bara fortsätter.

Bompastor fortsätter vinna med Chelsea: ”Nästan perfekt”

Än så länge vet Sonia Bompastor inte hur det är att förlora som Chelseatränare. De kungsblå rivstartade derbyt mot Arsenal och vann med 2–1.

Övergången från Emma Hayes-epoken kunde knappast ha börjat bättre. Fyra vinster på lika många försök är Sonia Bompastors facit som Chelseatränare.

– Det kändes som en väldigt bra start. Det var nästan en perfekt start, nu måste jag bara se till att vi är jämnare och kan fortsätta spela på det sättet i 90 minuter, säger Bompastor efter derbysegern.

Mayra Ramirez behövde bara några minuter på sig innan hon satte första målet medelst en konstspark. Efter flera lovande omställningslägen kunde Sandy Baltimore utöka till 0–2 med en elegant nick. En dittills osynlig Lauren James stod för ett mycket läckert förarbete och Chelsea hade kommandot. Strax innan paus tilläts dock Caitlin Foord vandra längs med kortlinjen och sätta 1–2, vilket skapade nerv i matchen.

– Jag hade hoppats på att hålla i bollen mer i andra halvlek, att kontrollera tempot i matchen, men det är väldigt svårt att möta ett bra lag på bortaplan. Vi tar med oss att vi inte släppte in något mål i andra. Vi fick lida, absolut, men vi visade prov på stark mentalitet när vi höll nollan i andra halvlek.

Stina Blackstenius smällde en boll i ribban och ut i andra halvlek. Utfallet kunde absolut ha blivit annorlunda än en Chelsea-seger i denna match, men de kungsblå var ändå det klart bättre laget.

– Det finns alltid saker att förbättra. Jag ser tydligt vad vi behöver förbättra som lag. Som jag sade efter matchen mot Real Madrid så behöver vi vara jämnare. Även om truppen är ung så har vi erfarna spelare, vi borde kunna diktera tempot i matchen bättre, säger Bompastor.

– Du måste berömma Arsenal också. De kämpade hela matchen med sina supportrar i ryggen, det ger dig kraft. När de reducerade strax innan paus så växte dem sig starkare. Vi måste reflektera över oss själva, hur kan vi göra det bättre med den kvalitet vi besitter?

Denna vecka har tränaren anförtrott Sandy Baltimore med uppdraget som vänsterback. Om det såg lite skakigt ut mot spanjorskorna i tisdags så var nyförvärvet betydligt mer bekväm på Emirates Stadium.

– ’Sandy’ är en väldigt bra spelare. Hon är duktig med bollen vid fötterna. Hon är ny och lär sig om sina lagkamrater och ligan. Hon kan göra ännu större avtryck i det här laget. Hon hade en bra match idag, har mer självförtroende och bygger vidare på det. Vi ser förbättringen både idag och mot Real Madrid, säger Bompastor.

– Hon kan bli ännu bättre. Det är bra. Vi kan hjälpa henne genom att belysa hennes individuella spel, visa henne hur bra hon kan spela och vad hon kan bidra med till laget.

 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2024-10-13 13:52:00
Author

Fler artiklar om Chelsea