2024-10-19 16:00

Charlton - Stockport

Bortastarka County reser till London för att dra svärdet ur stenen
Får Barry åter fira ett mål i dag? Foto: Stockport County

Bortastarka County reser till London för att dra svärdet ur stenen

Landslagsuppehållet är över för denna gång. County, som är obesegrade på bortaplan, beger sig till London för att möta det enda laget som har besegrat ligaledarna Birmingham i år. Charlton mot Stockport i en svårtippad match.

Ett av Charlton Athletics smeknamn är The Addicks, och härstammar från 1800-talet då klubben bildades på East street. På samma gata fanns en fiskhandlare som hette Arthur Bryan som brukade sälja fish and chips till alla fiskare som samlades i området. Den fisken som såldes var kolja, eller haddock som det heter på engelska. Med deras lokala dialekt uttalas haddock som “addick”, vilket betydde att Bryan sålde Addicks and chips. Vad är poängen, undrar ni säkert? Jo, kolja är en typ av torsk, så jag önskar kort och gott att hemmalaget ska göra sitt namn rättvisa och förlora under lördagseftermiddagen.

Klubbarna har bara mött varandra tio gånger totalt i deras långa gemensamma existens, varav tre möten är i FA-cupen, två i ligacupen och resterande fem i ligaspel. De möttes senast i ligaspel 2010 i just League One, men senast dessa två lagen stångades runt på en fotbollsplan var i december 2022. Efter att lagen hade kryssat på The Valley i London i FA-cupen, deras enda kryss inbördes för övrigt, så möttes de på Edgeley Park 7 december 2022 för en snöfri retur. Den matchen vann County med 3-1 efter att The Hatters pålitliga mittfältare Collar hade gjort ett magiskt hattrick. 1-1 känns mer troligt än 3-1, men varför inte drömma om en målrik match och välja glädjen.

Tabell och förutsättningar

Några lag hann faktiskt spela en match under uppehållet men Shrewsbury spelade faktiskt två matcher, vilket gör att deras prekära läge i tabellen är ännu sämre för tillfället. Exeter vann mot nämnda Shrewsbury och klättrar därför upp på en fin fjärdeplats. Stockport County kliver förbi åtminstone Exeter vid en vinst, men det är en toppstrid som svänger snabbt. Charlton har likt County 16 poäng men de har dock en match mer spelad. 

Dagen bjuder på flera intressanta möten, bland annat tar Rings Lincoln emot ligaledarna Birmingham, vilket kan betyda ett ryck i tabellen eller ett dött lopp. Värt att nämna åt andra hållet är att Bristol Rovers på 18:e-platsen är enbart tre poäng bakom dagens två motståndare.



Form och startelvor

Charlton tog en stor skalp senast mot Birmingham men hade dessförinnan tre raka förluster. Med en primitiv fotboll där resultat är viktigare än stil kan de nog vara riktigt jobbiga att göra mål. De brukar spela stjärnan Godden ensam på topp medan talangen Kanu är farlig på kanten. Kanu är emellertid skadad och utgår från dagens trupp. Ligans mest varnade spelare, centermittfältaren Coventry, är avstängd till Countys glädje. De har bara förlorat en match hemma, vilket talar för dem tillsammans med det nyvunna självförtroendet.

County har fått tillbaka en del spelare, bland annat Powell som gjorde ett friskt inhopp senast. När elvan släpps är det ett mer defensivt riktat lag än vanligt som startar denna eftermiddag. Addai startar som vanligt mellan stolparna. Connolly får troligtvis spela högerback i ett försvar bestående av Horsfall, Pye och Touray. Mingi som ofta har fått spela på ytterbacksplatsen, utgår från en mittfältsroll men kommer nog att hjälpa till defensivt vid behov. Kapten Bate leder laget från mittfältet tillsammans med Norwood och Powell, medan Wootton och Barry står för spetsen i vanlig ordning.



Charltons elva: Mannion, Ramsey, Mitchell, Gillesphey, Edwards, Docherty (K), Taylor, Anderson, A. Campbell, T. Campbell, Godden
Stockports elva: Addai, Touray, Bate (K), Horsfall, Powell, Pye, Connolly, Mingi, Wootton, Barry, Norwood

 

Joel Goldman2024-10-19 15:33:09
Author

Fler artiklar om Stockport