Vicarage Road, 2021-12-04 18:30

Watford - Manchester C
1 - 3

Bournemouth beger sig till London

Bournemouth beger sig till London

Med en obesegrad svit som sträcker sig över sex matcher reser Bournemouth till London under måndagen. December månad, som bjudit på ett par minnesvärda segrar, ska rundas av och för motståndet står Arsenal.

Annandagen bjöd på en oavgjord historia mot Crystal Palace. Det slutade mållöst på Dean Court efter en tempofylld tillställning där Bournemouth skapade nog med chanser för att göra både ett och två mål.
   Men samtidigt får en poäng mot bortastarka Palace ses som klart godkänt.

Bournemouth fortsätter att plocka poäng; Sedan debaclet mot Newcastle i början av november har det blivit tre segrar och tre oavgjorda. Trots röster från olika håll om att Howe bör revidera sin offensivt präglade spelfilosofi har han stått på sig - vilket alltså börjat ge utdelning. Scenariot påminner en del om hur det såg ut under debutsäsongen i Championship för ett par år sedan.

Matcherna duggar tätt i Premier League och redan under måndagen bär det av till norra London för match mot Arsenal. Drabbningen rundar av kalenderåret 2015 och en succéartad decembermånad för Bournemouths räkning med tio inspelade poäng på fyra matcher.
   Två matcher på tre dagar tar ut sin rätt på spelarna och ett par förändringar vore inte helt otänkbart. Det öppnar möjligtvis upp för Marc Pugh eller Eunan O’Kane i en potentiell startelva.
   Men i största möjliga mån lär Howe vilja mönstra samma elva som senast. Med de flera långtidsskadorna finns det inte heller särskilt mycket att laborera med.

Wengers Arsenal hade tre raka segrar med sig i bagaget inför Boxning Day-mötet med Southampton, där det blev torsk med 0-4. De har dock fortsatt ett fördelaktigt tabelläge, på andra plats med två poäng upp till serieledande Leicester, och får ses som favoriter.

Senast lagen stötte på varandra var i ligacupen för knappt 30 år sedan. I slutet av oktober 1987 avgick Arsenal med segern via 3-0 på Highbury. Måndagens möte blir det första någonsin i ligasammanhang.

Noterbart är att Bournemouth gått segrande ur fem av lagets sex senaste bortamatcher i huvudstaden, hittills denna säsong har man besegrat såväl West Ham som Chelsea.
   Samtidigt har Arsenal spelat 21 raka matcher, varav 17 segrar, mot nykomlingar utan att förlora.

Joel Engström2015-12-27 21:57:00
Author

Fler artiklar om Bournemouth