Nästa stopp: Premier League

Nästa stopp: Premier League

Resan går vidare. På måndagskvällen stod inga nerver i vägen när Bournemouth besegrade Bolton med klara 3-0.

Klart fast ändå inte.

Det återstår en omgång av Championship där Middlesbrough blir tvungna att slå Brighton med 20-0 för att ändra på faktumet. Jo, visst är det klart. Bournemouth spelar i Premier League till hösten - för första gången i klubbens 116-åriga historia.

Det var högt tempo från avspark men stämningen var nervös. Av självklara skäl. Det dröjde till den 39:e matchminuten innan Marc Pugh öppnade målskyttet med ett distinkt avslut via stolpen. Matt Ritchie ökade på fem minuter senare och när Callum Wilson gjorde 3-0 i efter 77 minuters spel, var det ridå ner för gästande Bolton.

XI: Boruc; Smith, Cook, Elphick, Daniels; Ritchie, Arter, Surman, Pugh; Kermorgant, Wilson.

I kvällens startelva har inte mindre än sju spelare representerat Bournemouth i League One - den engelska tredjedivisionen. Spelare som nu tillhör en Premier League-klubb. En av dessa är den hetlevrade mittfältsmotorn Harry Arter som kostade 4 000 pund när han värvades från Woking 2010. Många skulle nog kalla det en hyfsad investering.

Denna fantastiska säsong avrundas på lördag när Bournemouth reser till östra London och ställs mot Charlton Athletic på The Valley. Klubben publicerade en tweet strax efter kvällens slutsignal:

”Bournemouth celebrating like they’ve completely ruled out a 19-0 defeat at The Valley on Saturday. We’ll see…”

Över 45 000 personer har retweetat. Till hösten väntar lag som Chelsea, Arsenal och Manchester City. Dessutom ett spännande sydkust-derby mot Southampton.

Joel Engström2015-04-28 00:00:00
Author

Fler artiklar om Bournemouth