Vitality Stadium, 2024-01-21 17:30

Bournemouth - Liverpool
0 - 4

Bournemouth – Liverpool 0–4: ”Som på ett snöre”

Liverpool begav sig ner till södra England för att göra ett litet ryck i tabelltoppen. Efter en seg första halvlek blev det till sist en klinisk andra. Darwin Núñez och Diogo Jotas dubbla baljor löste till sist krossen och rycket i tabellen.

Vinden och regnet öste ner på Vitality Stadium i Bournemouth, och inledningsvis märktes det att hemmalaget var mer vana än bortalaget. Bournemouth inledde piggt och satte direkt press på Liverpool med tre tidiga hörnor, däremot utan några större farligheter.

Matchen fortsatte på det inslagna spåret, men Liverpool skulle käka sig in mer och mer. Däremot även för bortalaget utan att skapa något nämnvärt.

Den första halvleken är ingen halvlek som kommer gå till historian. Ryan Christie försökte att skapa möjligheterna för hemmalaget och Alexis Mac Allister stod i vägen och drog i trådarna för bortalaget. I chansväg var det nyss nämnda Christie för hemmalaget och Luis Díaz för bortalaget hade varsitt tamt långskott men bortsett från det lös chanserna med sin frånvaro.

När domaren sedan bestämde sig för att halvleken var slut var det en halvlek som vi många gånger förut sett. Slö, tråkig och svag fast denna gång utan underläge.

Den andra halvleken skulle också den bli som så många gånger förut, och det till det bättre.

Dryga tre minuter in så tjongade Ibrahima Konaté upp en boll som Curtis Jones kunde vinna loss och efter det spelades bollen som på ett snöre. Ett till Diogo Jota, två till Núñez och tre in i mål och 1–0 till Liverpool.

Målet var något som matchen stod och väntade på, och när det väl kom var känslan att matchen också var avgjord hos de båda lagen. Men Liverpool skulle inte lämna något åt slumpen och de sista 20 minutrarna passade bortalaget på att förbättra målskillnaden.

Först ut var Jota som efter att nyinbytte Cody Gakpo först snott bollen av en snubblande Núñez sedan kunde spela fram portugisen som i sin tur kunde bomba in bollen via den främre stolpen till 2–0.

Nio minuter senare var det dags för portugisen igen. Vikarierande högerbacken Conor Bradley skickade in ett inlägg som Jota med en märklig skottfint lurade samtliga spelare på planen innan han elegant slängde sig fram och pressade in trean.

Matchen var både död och begraven, men på de åtta(!?) minuternas tilläggstid skulle även Núñez bli tvåmålsskytt. Joe Gomez, som flyttat över till högerbacken, piskade in ett elegant inlägg som uruguayanen kunde stöta till med yttersidan av foten och med det fastställa slutresultatet till 0–4.

I och med segern ger Liverpool sig ett fem poängs övertag på Arsenal, Aston Villa och Manchester City där de sistnämnda dock har en match mindre spelad. Nu väntar en vecka fri från Premier League där den andra semifinalen mot Fulham i ligacupen och fjärderundan mot Norwich i FA-cupen står på schemat. Up the reds!

TV:Nuñez och Jota tvåmålsskyttar i segern mot Bournemouth