Vitality Stadium, 2023-11-01 20:45

Bournemouth - Liverpool
1 - 2

Bournemouth-Liverpool 1-2: Avancemang i regnet på sydkusten

Bournemouth-Liverpool 1-2: Avancemang i regnet på sydkusten

Liverpool besegrade Bournemouth borta på Dean Court och är nu klara för kvartsfinal i ligacupen.

En drös högljudda Liverpoolsupportrar gjorde den långa resan på över 400 kilometer ner till sydkusten för att se Liverpool spela åttondel i ligacupen på en av toppfotbollens minsta arenor. Trots en hel del förväntat snurrande med laguppställningen blev nog många överraskade över att Jürgen Klopp valde att starta med både Mohamed Salah och Dominik Szoboszlai.

Efter en inledning utan något att anmärka började det efter tio minuter skapas en hel del med chanser denna regniga och blåsiga kväll. Caoimhín Kelleher testades två gånger inom loppet av några minuter då Patrick Kluiverts avkomma provade lyckan. Irländaren stod sedan i vägen ytterligare några gånger under första halvleken där flera av hemmalagets chanser kom till efter omställningar. 

Liverpool var dock det bättre laget och skapade i sin tur ännu mer framåt. Skickligt spel på små ytor runt straffområdet verkade inledningsvis vara kvällens melodi och när ett ettrigt mittfält och anfall pressade intensivt omedelbart man tappade bollen blev livet inte enkelt för Bournemouthförsvaret. 

Både Harvey Elliott och Szoboszlai hade sina chanser medan Joe Gomez från sin högerbacksposition ofta blev rejält offensiv. Ledningsmålet skulle komma efter halvtimmen spelad och då var det Cody Gakpo som höll sig framme och högg på en retur efter lite flipperspel efter en hörna.

Den andra halvleken inleddes hyfsat kontrollerat och när Klopp efter timmen spelad valde att göra ett trippelbyte där Alexis Mac Allister, Darwin Núñez och Trent Alexander-Arnold kom in trodde nog de flesta att avancemanget var klart.

Precis då skulle Bournemouth vakna till igen och inom loppet av någon minut missade först Antoine Semenyo ett jätteläge och sedan tvingades Kelleher till en fin räddning på ett långskott. En hörna efteråt skulle dock ge utdelning då Justin Kluivert nickade in kvitteringen efter vad som såg ut vara en boll som påverkades en del av den starka vinden.

I matchminut 70 skulle vinden eventuellt återigen påverka bollbanan, eller hur ska man annars analysera Darwin Núñez projektil till skott? Uruguayanen kom fram på vänsterkanten, vek in och drog till som bara den. Från ingenstans gav han Liverpool ledningen med ett riktigt klassmål. Ett mål som även visade sig bli matchavgörande.

Resten av matchen tickade nämligen av utan större dramatik och de tillresta bortasupportrarna ångrar nog inte att de korsade landet trots ovädret. För vad är väl bättre än att se sitt lag vinna en onsdagskväll i ett regnigt och blåsigt Bournemouth? Liverpool är nu klara för kvartsfinal i ligacupen.

William Hiekkanenwilliam.hiekkanen@liverpoolsweden.seTwitter: @Wuvuzela2023-11-01 22:44:00
Author

Fler artiklar om Liverpool