Brentford Community Stadium, 2024-02-17 13:30

Brentford - Liverpool
1 - 4

Brentford – Liverpool 1–4: Ny seger – men en kostsam sådan

Liverpool vann till sist komfortabelt mot Brentford. Tre formstarka nyckelspelare tvingades dock utgå, vilket gör att segern lämnar en bitter eftersmak.

Ett glädjeämne inför dagens match var att Mohamed Salah äntligen var tillbaka i spelartruppen. Ett positivt skadebesked, mitt bland den stora mängd negativa, som dessutom skulle visa sig bli ännu fler efter idag.

Det var Brentford som inledde klart starkast. De såg piggare ut och Liverpool hade tidiga problem med försvarsspelet. Bortalaget hade mycket boll men lyckades inte hota hemmalaget nämnvärt. Det ska dock sägas att Brentford inte skapade mängder med chanser, men hade ändå ett övertag och kändes farligare när de gick fram.

Det hela blev inte direkt bättre när en av Liverpools formstarkaste spelare, Curtis Jones, blev liggande efter en duell. Mittfältaren grinade illa, och efter några minuters behandling, tvingades han till sist till ett byte. Otroligt tråkigt för Jones och för Liverpool, och det skulle visa sig inte vara den sista skadan för dagen.

Men först skulle Liverpool ta ledningen i den 35:e matchminuten. Brentford flyttade upp mycket folk i samband med en lång frispark från egen planhalva. Virgil van Dijk rensade långt, Diogo Jota vann duellen mot en chansande Sergio Reguilon, och Darwin Nunez var kyligare än någonsin. Uruguayanen som blivit kritiserad för sin effektivitet, lobbade bollen fantastiskt fint över Mark Flekken. Kanske inte helt logiskt sett till matchbilden vilket gjorde ledningsmålet desto skönare.

Men som sagt, skadorna skulle bli fler. Fem minuter efter ledningsmålet lade sig Jota ner på planen. I en sekvens tidigare hade han fått en Brentfordspelare över sitt knä, vilket skulle visa sig vara förödande för portugisen. Utburen på bår ersattes han av en comebackande Salah. Trots ledning med 1–0, så var det en olustig känsla man hade i halvtid.

Och ÄNNU värre skulle det bli. Innan andra halvlek ens sparkats i gång, hade Liverpool behövt göra sitt tredje byte. Målskytten Nunez kom inte ut till den andra halvleken och ersattes av Cody Gakpo. Sett till Nunez prestation i den första halvleken så finns det inget annat tänkbart scenario än att det var ytterligare en skadekänning som tvingade fram bytet. Skadelistan bara fortsätter växa.

Spelmässigt såg det mycket bättre ut i den andra halvleken. Liverpool dominerade och fick utdelning både en och två gånger. Först serverades Alexis Mac Allister av Salah, och argentinaren kunde med fin bollbehandling ta emot och placera in 2–0-målet. Drygt tio minuter senare var det Salahs tur att näta. I sin comeback snappade han upp en lös boll efter en försvarsmiss, krigade sig förbi Nathan Collins och placerade in 3–0. Den egyptiska konungen är tillbaka!

Ivan Toney reducerade för hemmalaget, men närmare än så kom man inte och med fem minuter kvar av ordinarie tid kunde Gakpo utöka ledningen efter ytterligare en försvarsmiss. 4–1 skrev sig slutresultatet och innebär därmed att Liverpool tog sin allra första seger mot Brentford på bortaplan. En seger som givetvis känns bra, men alla skador på viktiga spelare ger såklart en bitter eftersmak. Det är bara att be till högre makter att skadorna inte är för allvarliga, och att samtliga spelare är tillbaka inom kort. Det kommer behövas när säsongen ska knytas ihop.