Brentford Community Stadium, 2021-09-25 18:30

Brentford - Liverpool
3 - 3

Brentford - Liverpool 3-3: Poängtapp för Liverpool efter målfest i London

Liverpool tappade poäng i deras första match någonsin på Brentford Community Stadium.

Liverpool reste till London för att sig an Brentford i vad som skulle visa sig vara en målrik tillställning. Två tappade ledningar i den andra halvleken innebar ett andra poängtapp i ligaspelet denna säsong.

Första stora chansen i matchen uppstod efter sju minuter spel, då Mohamed Salah blev helt frispelad. Det har blivit en vana att se egyptiern peta in bollen i mål, men denna gång var petet lite för löst och bollen kunde räddas strax innan mållinjen av den norska mittbacken Kristoffer Ajer.

Efterföljande minuter skulle tillhöra Brentford där Ivan Toney stod i centrum och skapade en hel del problem för Liverpools backlinje. Först testade den tunga anfallaren själv med både huvudet och fötterna, men kunde inte pricka mål vid något av tillfällena. Sedan agerade han framspelare, då han vann en nickduell med Joel Matip samtidigt som Virgil van Dijk för ovanligheternas skull stod helt fel i positionsspelet, och Bryan Mbeumo blev fri med Alisson. Fransmannen lyckades få bollen förbi Alisson, men Matip ville inte vara sämre än Ajer och lyckades även han få bort bollen innan den hamnade i nätmaskorna.

Sedan följde en dryg kvart där matchen stod och vägde lite och inget av lagen skapade något som är värt att nämna. Men en frispark några meter in på Liverpools planhalva för Brentford skulle leda till matchens första mål. En fin frisparksvariant, där bollen spelades ut på högerkanten varifrån ett lågt och hårt inlägg hittade hela vägen igenom till bortre stolpen där Ethan Pinnock kunde trycka in ledningsmålet för hemmalaget. Går att diskutera huruvida bollen ska få gå igenom alla försvarare, men det går inte att ta ifrån Brentford den fina varianten.

Ledningen skulle dock inte stå sig länge. Fyra minuter efter Pinnocks ledningsmål hittade bollen ut till en fri Jordan Henderson, som med ett fint inlägg fann en helt fri Diogo Jota som med pannan satte dit kvitteringen. Några minuter senare skulle Jota även få chansen att bli tvåmålsskytt när Curtis Jones som fick chansen från start avlossade ett skott som styrdes i stolpen, och Jota skulle bara lägga in bollen i mål på returen, men David Raya i Brentfords mål stod för en makalös räddning och såg därmed till att matchen gick till halvtidspaus med ett oavgjort resultat.

Liverpool inledde den andra halvleken piggt och tryckte ner Brentford i sitt eget straffområde. Ungefär tio minuter in i den andra halvleken skulle det få resultat. Fabinho fick bollen på mittplan och visade upp sin fina passningsfot då han serverade en djupledslöpande Salah som med en touch placerade bollen i mål. Målet dömdes först bort för offside men efter en VAR-koll som visade att Salah var onside, kunde egyptiern fira sitt femte ligamål för säsongen.

Brentford var dock inte klara. Efter dryga timmen nådde ett inlägg från högerkanten den bortre stolpen. Där hade Trent Alexander-Arnold tre Brentfordspelare att hålla koll på själv, misslyckades med det och bollen landade på fötterna hos svenske Pontus Jansson. Svensken tryckte upp bollen stenhårt i ribban, men returen landade hos Vitaly Janelt som kunde nicka in kvitteringen. Svagt försvarsspel än en gång.

Curtis Jones var nära i den första halvleken från distans, och han skulle få utdelning i den andra. Med sin sista spark i matchen så avlossade den unga mittfältaren ett tungt skott utifrån som via en liten styrning letade sig in i mål, och Liverpool hade återtagit ledningen. Ytterligare en kvittering kändes det som Brentford inte skulle mäkta med.

inhoppande Yoane Wissa ville dock annat. Återigen hamnade Alexander-Arnold i nummerärt underläge på den bortre stolpen, Wissa fick bollen vid fötterna, och chippade iskallt bollen över Alisson och in i mål. Återigen mycket tveksamt försvarsspel hos det för kvällen gulklädda bortalaget. Jansson var på stopptid oerhört nära att avgöra matchen för Liverpool, men en av matchens förgrundsfigurer Raya stod för en till otrolig räddning och avvärjde Janssons styrning mot eget mål.

3–3 skrivs in som slutresultat, och trots att Liverpool går upp i ensam ligaledning så måste man vara kritisk till insatsen. Framför allt defensiven som genomgående under säsongen sett väldigt stabil ut, men ikväll var riktigt svajig, något man måste se över inför tisdagens Champions League-möte mot Porto.