Lagbanner
Tottenham Hotspur Stadium, 2021-01-05 20:45

Tottenham - Brentford
2 - 0

Ingen ligacupfinal för Brentford
Dasilva vandrar av efter sin utvisning

Ingen ligacupfinal för Brentford

Det hade kanske varit för bra för att vara sant att få inleda min tid som skribent för Brentford med att rapportera om ett avancemang till ligacupfinalen. Laget kan dock vara stolta efter att ha spelat helt jämnt mot ett av Englands bästa lag.

Nyckeln för att kunna besegra ett på papperet klart starkare Tottenham är förstås att hålla tätt i början och helst få första målet själva. Tyvärr blev det precis tvärtom när Mads Bech Sörensen tappade Sissoko som helt ohotad kunde knoppa in ledningsmålet för Tottenham redan i 12:e minuten. Mycket bollinnehav för Brentford i resten av första halvlek men utan att man lyckas skapa några riktigt heta chanser.

Brentford inleder andra halvlek mycket bra och visar att det här är långt ifrån över. Dessvärre sätter vi jublet över Toneys kvittering i 63:e minuten i halsen. Efter VAR-gransknng bedöms en knäståede Toney vara några centimeter offside när passningen slås.
Istället är det rullgardinen ner när Son sex minuter senare slår in tvåan efter en snabb omställning. En svår uppgift blir sedan helt omöjlig i 84:e minuten när Dasilva stämplar Höjbjerg och får rött kort. Hade hoppats att Saman Ghoddos skulle få lite speltid idag men han blev kvar på bänken hela matchen.

Laget ska ha all heder för sin insats och med tanke på dom tidigare fyra Premier League-skalperna i cupen är jag övertygad om att laget inte skulle göra bort sig i den högre divisionen. Nu väntar FA-cup möte mot Middlesbrough på lördag, där jag tror att Thomas Frank kommer att rotera rejält för att spara förstauppställnngen. Därefter ny sexpoängsmatch borta mot toppkollegan Reading i Championship.

Anders Thelin2021-01-06 11:20:32
Author

Fler artiklar om Brentford