Undret på Stamford Bridge slår det mesta.

Dåligt med uppdateringar från Brentford-redaktionen under några månader men ett skönare tillfälle att göra bättring än efter gårdagens helt makalösa seger mot Chelsea finns nog inte.

Det blir sällan tråkigt att vara Brentfordsupporter, avgrundsdjupa formsvackor varvas med hysteriska formtoppar och man vet aldrig riktigt vad man ska vänta sig. Ingen hade nog väntat sig att vi skulle ha den minsta chans på Stamford Bridge, framförallt inte att vi skulle sätta fyra mål på drygt en halvtimme framför en bortaklack som var galen av lycka. När Chelsea gjorde ledningsmålet såg man framför sig ännu en hedersam förlust, och hemmalaget tänkte nog också att nu ordnar det sig.
Mycket viktigt var förstås den i princip omedelbara kvitteringen och när Eriksen sätter tvåan är det nästan svårt att inte bli lite våt i ögat. Av bara farten sätter Janelt sitt andra bara några minuter senare och vi har vänt 0-1 till 3-1 på tio minuter, delvis hjälpta av ett ganska slappt försvarsspel i Chelsea. Inhoppande Wissa fullbordar undret genom att sätta fyran i slutskedet. Brentfordklacken skanderar ”we want five” men är nog inte så missnöjda med att det femte uteblev.
Otroligt skönt med lite luft ner till strecket och rimligtvis bör en seger till på sju matcher räcka för att säkra kontraktet. ”Stay humble” svarade Pontus Jansson efter matchen när reportern försökte få honom att medge att kontraktet är klart redan nu. Klokt så.