Brighton – Chelsea 1-1
Besvikelse.

Chelsea tappar enormt viktiga poäng på Premier Leagues övre halva.

Det var svettigt inledningsvis för Thomas Tuchels lag. Ett par vaksamma minuter och uppoffrande spel behövdes i början av matchen för att förhindra sydkustlaget att göra mål. Ett frejdigt och fint kombinerande hemmalag höll på att ställa till det för Chelsea.

Båda lagen försökte förgäves hitta ett segermål utan någon som helst lycka, matchen mellan de två lagen som har specialiserat sig på att kryssa slutade även denna med just ett kryss. Tottenham väntar på söndag.

När matcherna fortsätter att komma tätt gjorde Tuchel tre förändringar för sitt Chelsea. Jorginho och Mason Mount återvände till startelvan, och det fanns också en plats på sidan för Hudson-Odoi.
Malang Sarr, Mateo Kovacic och Christian Pulisic satt alla på bänken, vilket gjorde att laget kunde byta till 4-2-2-2-formationen som användes mot Tottenham i Carabao Cup.

Jorginhos medverkan innebar att han gjorde sin 150: Chelsea-match. Lewis Hall fanns med på bänken som ett extra defensivt alternativ.
Brighton gjorde också tre ändringar från sin senaste match 1-1 mot Crystal Palace. Adam Lallana, Leandro Trossard och Neal Maupay ersattes av Tariq Lamptey, Steven Alzate och målskytten i den senaste matchen lagen möttes på Stamford Bridge, Danny Welbeck.

Chelsea hade svårt att hitta någon rytm i inledningen. Brightons aggressiva höga press visade sig vara problematisk. Jakub Moder sköt precis från kanten av straffområdet inom loppet av två minuter och var sånär på att ge hemmalaget ledningen.
När kvarten var spelad kom våran första farlighet när vi kom upp i vårt första ordentliga anfall. Lukaku spelade in bollen snett inåt bakåt till Cesar Azpilicueta, vars skott tvingade Robert Sanchez att tippa bollen till hörna.

Kante och Ziyech bytte en mängd passningar för att skapa utrymme för den sistnämnde som fick bollen vid fötterna och dundrade ett skott från cirka tjugofem meter i det nedre högra hörnet. Sanchez lite på mellanhand. En blixt från klar himmel då vi inte alls hade kommit in i matchen innan detta. Resterande del av halvleken är ganska händelsefattig trots en fartfylld och tempostark första halvlek.

Trots ledningen hade Tuchel velat ha mycket mer från sin sida när spelet återupptogs efter pausen. En justering gjordes till 4-3-3 – Mount som föll djupare – hjälpte oss att etablera lite mer. Men Brighton kom tillbaka och kvitterade.  Kepa hade gjort det utmärkt för att tippa och motta bort Mac Allister-skott runt stolpen efter att Marc Cucurella hittat in till Argentinaren, men det fanns inget han kunde göra från den resulterande hörnan som en omarkerad Webster kraftfullt kunde dundra in kvitteringen på.

Spelet öppnade sig allt mer. Alonso sköt ett skott från höger och Maupay kunde inte styra in en snedträff från Lamptey. Med 72 minuter på klockan frispelade Toni Rüdiger Lukaku med en läcker chipp, men belgarens skott kunde räddas av Sanchez.

Det hände inte så mycket mer än så trots att båda lagen ville och verkligen försökte gå för segern i slutakten. 1-1 blev slutresultatet och ytterligare ett poängtapp för londonlaget. Vi får ta nya tag mot Tottenham på söndag.