Bronze vinnare i första Europamatchen: "Mycket att förbättra"
Rolfös Barcelona kan vara laget att slå i år igen.

Bronze vinnare i första Europamatchen: "Mycket att förbättra"

Lucy Bronze har fått en finfin start på sin tid i kungsblått. Segern mot Real Madrid i Champions League-gruppspelets första omgång var dock slarvig, säger högerbacken.

Säsongens tredje tävlingsmatch, den första i Champions League, blev mot familjärt motstånd i form av Real Madrid. Som femfaldig Europamästare på klubblagsnivå har Lucy Bronze dock en hög ribba som hon siktar mot.

– Det är en bra start, men spelar vi på det sättet så kommer vi inte vinna turneringen chelseafc.com/en/news/article/lucy-bronze-on-her-first-chelsea-european-night-and-next-steps">säger Bronze efter 3–2-segern.

– Real Madrid är ett bra lag och har blivit bättre sedan ifjol. Jag vet det efter min tid i Barcelona. Att få en vinst på hemmaplan var viktigt, nu går vi vidare.

Chelsea tog ledningen tidigt genom Sjoeke Nüsken, som också ordnade en straff efter dryga halvtimmen. Guro Reiten var säker och satte dit 2–0. Men när marängerna tilläts ta sig in i Chelseas straffområdet blev det fort panikartat och gästerna reducerade.

– Vi släppte in för enkla mål men var det bättre laget. Vi höll i bollen bra i perioder och gjorde några fina mål, men vi borde ha avgjort vid 3–1. Vi borde ha gjort fler mål och undvikit att släppa in dem i matchen, säger Bronze.

– I Champions League kommer lag straffa dig om du tillåter det. Så vi är besvikna över att släppa in två mål, särskilt det första var frustrerande. Målen var ganska lika varandra, det var kaotiskt och kunde ha undvikits.

Mayra Ramirez blev till slut matchvinnare med sitt nickmål, men Chelsea kunde absolut ha gjort fler mål i den andra halvleken och fått en bekvämare resa mot tre poäng.

– Jag vet att viljan, hungern att vilja vinna Champions League finns här, säger Bronze. Det här laget har vunnit mot de bästa lagen i Europa, Barcelona och Lyon, och jag tycker att vi är bättre än förra året.

– Vi kommer gasa vidare. Vi måste förbättre mycket från ikväll, men vi är på en bra plats nu och kommer vara på en ännu bättre position när säsongen når sitt slut.

 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2024-10-09 21:42:19
Author

Fler artiklar om Chelsea