Cahill: ”Vi börjar förstå Mourinho”

Cahill: ”Vi börjar förstå Mourinho”

Mittbacken Gary Cahill spelade under torsdagen säsongens första 90 minuter. Efter matchen klargjorde engelsmannen för Chelseas officiella hemsida att lagets resa till Asien har varit viktig för såväl fysiken som dynamiken spelare och tränare emellan.

Under torsdagsmatchens första halvlek bildade Cahill mittbackspar tillsammans med John Terry. Duon höll nollan intakt och lyckades därtill i samspel sätta 4-0, sekunderna innan visslan för halvtid ljöd. Den andra spelades tillsammans med 20-årige Tomáš Kalas och Cahills känsla efter matchen var överväldigande positiv.

Jag är nöjd med att få några minuter, denna gång handlade allt om att komma i form, bli skärpt och spela. Det var lätt att sova på vägen hem,” sade mittbacken med ett skratt.

Laget har under sin tid i Asien i tryckande värme och hög luftfuktighet tränat två hårda pass om dagen; pass där alla velat visa sig från sin bästa sida. De tuffa passen har enat och stärkt gruppen i sin helhet, menar Cahill.

Målet var att bli starkare och vi har gjort väl ifrån oss som lag. Vi börjar se Mourinho få sina idéer och det var en övertygande seger i slutändan, så vi är nöjda,” sade han om torsdagens match och lade till angående resan:

Det har varit en lyckad resa.Vi åker hem mycket bättre tränade än när vi kom, och jag tror även att vi har förbättrat vårt spel. Grabbarna börjar se skärpta ut, så det har varit två bra veckor.

Ett par lediga dagar väntar spelarna innan några träningspass på Cobham och ännu en resa står på agendan. Tio dagar och fyra matcher i USA mot desto mer kvalificerat motstånd än tidigare står för dörren.

Det är intensivt, men du måste traggla och bli redo. Jag ser fram emot att tillbringa ett par dagar hemma för att sedan spela fyra matcher där borta. Det handlar bara om att spela matcher nu,” klargjorde 27-åringen.

Vi hade mycket matcher förra året, vi spelade minst två matcher i veckan – det kommer göra oss gott att spela fyra matcher på tio dagar. Vi har en stor trupp och konkurrens om platserna, så jag är säker på att det kommer roteras en del.

Under lagets två veckor i Asien avverkades tre ”Allstar-lag” utan vidare. 2-0, 4-1 och 8-1 ger målskillnaden 14-2 på tre matcher: motståndet har inte stått för absoluta toppklass – något som det lär bli ändring på.

De unga grabbarna har gjort bra ifrån sig, men vi välkomnar de rutinerade spelarna tillbaka från sin semester. USA kommer bli ett svårare test för oss, vi kommer vara en mer erfaren trupp, men matcherna kommer bli tuffa," sade Cahill slutligen.

Casper Danielsson2013-07-26 20:13:29

Fler artiklar om Chelsea