Callum Hudson-Odoi glad över beslutet att stanna hos Chelsea
Två matchvinnare mot Palmeiras!

Callum Hudson-Odoi glad över beslutet att stanna hos Chelsea

Inför säsongen 2021/22 så var Callum Hudson-Odoi nära att lånas ut från Chelsea. Det blev inget av den övergången, ett faktum 21-årige Hudson-Odoi är lättad över efter finalen i klubblags-VM. Den nykorade världsmästaren intervjuades av officiella hemsidan.

Klubblags-VM är Chelseas andra titel denna säsong. Man kommer spela i minst ytterligare en final i ligacupen mot Liverpool i slutet av månaden. För Callum Hudson-Odoi innebar bucklan en fjärde titel som seniorspelare, ett imponerande facit vid hans ringa ålder. 21-åringen spelade fram Romelu Lukaku till Chelseas första mål och var riktigt taggad efteråt.

”Stora finaler som denna är matcherna du vill spela när du tillhör en klubb som denna,” säger Hudson-Odoi. ”Stora matcher, stora titlar, du vill vinna så mycket som möjligt med en klubb av den här storleken. Vårt mål är alltid att vinna matcher, att vinna så mycket som möjligt.”

Det var framför allt Borussia Dortmund det snackades om under slutet av sommarfönstret för Hudson-Odois del. Denna gång handlade det om en lånetransfer till Bundesliga, dessförinnan hade den unge engelsmannen intensivt ryktats till Bayern München på permanent transfer. Med facit i hand är Callum Hudson-Odoi nöjd med de val han gjort.

”Om jag hade gått ut på lån i somras så hade jag inte fått möjligheten att spela på den här nivån. Att njuta av de stora matcherna och vinna titlar. Jag är lycklig över att jag stannade och fick möjligheten att spela,” säger Hudson-Odoi.

Akademiprodukten Callum Hudson-Odoi förblev sittandes på bänken i semifinalen mot Al-Hilal. I finalen mot Palmeiras fick den unge yttern starta, men då som vänster wingback. Det visade sig vara ett lyckodrag från Thomas Tuchel, då Hudson-Odoi från den positionen spelade fram till 1–0. Assistmakaren upprepar tidigare budskap om att han aldrig skulle klaga över att få spela, oavsett var på planen han placeras.

”Jag är aldrig en person som skulle ifrågasätta eller bedöma tränarens beslut. Till syvende och sist så vill du spela matcher, du vill spela fotboll. Om tränaren har satt dig på en position där han tror att det är fördelaktigt för laget och för dig själv, så spelar jag där oavsett,” säger Hudson-Odoi.

Visst har Thomas Tuchel givit sig själv ett solitt tolkningsföreträde vid det här laget. Callum Hudson-Odoi utgör ett viktigt exempel till nästa generation av Cobham-fostrade spelare. När du ska ta steget upp till a-laget så måste du anpassa dig till den uppgift som du tilldelas av huvudtränaren.

”Jag är ödmjuk nog att spela på den position han ber mig att spela på,” säger Hudson-Odoi. ”Jag försöker bara göra mitt bästa varje match. Det spelar ingen roll var han spelar mig, jag kommer göra mitt bästa varje gång.”
 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2022-02-15 11:47:31
Author

Fler artiklar om Chelsea