Callum Wilson borta i sex månader

Callum Wilson borta i sex månader

Det var som befarat ännu en allvarlig knäskada - den tredje på mindre än en månads tid. Callum Wilson opereras i nästa vecka och påbörjar därefter sin rehab.

Det var efter knappa kvarten spelad som olyckan var framme. Callum Wilson vred till knäet i samband med en duell med Stokes Philipp Wollscheid. I dag, efter magnetröntgen, kom beskedet att främre korsbandet är av. Wilson blir borta i sex månader.

– Det är väldigt tråkigt för Callum med tanke på hans fantastiska inledning på säsongen. Men jag är övertygad om att han kommer tillbaka starkare än någonsin. Callum har en stark karaktär och kommer inte låta sig stoppas av detta. Han kan säkert vända erfarenheten till något positivt sett ur ett längre perspektiv, säger Eddie Howe till afcb.co.uk.

Skadebeskedet öppnar också upp för lagets övriga anfallare:

– Jag har varit inne på det tidigare att detta också innebär en chans för de andra spelarna. Möjligheten finns för dem att visa vad de går för och att de kan göra ett avtryck på denna nivån.

Spelarna det handlar om är i förstahand Glenn Murray, Joshua King, Yann Kermorgant och Tokelo Rantie. En spelare som Callum Wilson, med fem mål på knappt sju matcher, blir oerhört svår att ersätta. Murray är den enda renodlade anfallaren i truppen med erfarenhet av spel i Premier League. Joshua King är annars den som kommit närmast med en bänkplats när Manchester United mötte Wigan i februari 2011.

På lördag väntar ett nykomlingsmöte med Watford hemma på Dean Court. Mycket talar för att duon King/Murray bildar anfallspar.

Joel Engström2015-09-29 21:27:00
Author

Fler artiklar om Bournemouth