Forest Green Rovers - Stockport
0 - 3

Camps målform håller i sig - Stockport pulveriserar Forest
Camps inleder målskyttet för andra matchen i rad. Foto: Stockport County

Det blev aldrig riktigt spännande då County dominerade matchen från start till slut. Vinsten i kombination med Mansfield förlust borta mot Wrexham tar upp Stockport i ensam serieledning.

En trolig 3-5-2 förvandlades till en 4-3-1-2 för Stockport som valde att använda den vindsnabba wingbacken Richards som mer av en nummer tio-typ. Den nya rollen verkade passa som handen i handsken då han såg till att skrivas in i målprotokollet efter en knapp halvtimme.

Camps inledde målskyttet i krossen mot MK Dons. Han ville inte vara sämre idag och såg till att göra ett mål han sent kommer glömma.

Parallellt tog Wrexham emot Mansfield i Wales. Det rödklädda hemmalaget imponerade stort och vann den jämna matchen med 2-0 efter att veteranen och kaptenen avgjorde i mitten av första halvlek och sedermera avgjort på straff i andra halvlek.

Richards firar 2-0 och firar med målpassaren Touray. Foto: Stockport County

Stockports kross gör The Hatters till nya serieledare med en poäng mer än Mansfield och Wrexham samt en match till godo.

Det kändes länge som när och inte om det första målet skulle göras för bortalaget. Mer än en kvart hann passera innan Camps återigen inledde Stockports målskörd. Efter 19 minuter tog mittfältaren bollen från kanten, löpte in centralt, och avslutade räden genom att fyra iväg ett långskott under hård bevakning från pressande försvarare. Skottet skruvade in sig perfekt i målvaktens vänstra kryss och 1-0 var ett faktum.

Powell med armarna i luften efter Camps drömmål. Foto: Stockport County

Drygt tio minuter senare var det dags igen. Stockport lyckades trots hård bevakning att ständigt utmana och ta sig in i farliga ytor. Kapten Madden får en passning ut på vänsterkanten i höjd med mittcirkeln. Han får två försvarande Rovers-spelare mot sig och lyckas skicka iväg en passning till Touray som tar med sig bollen hela vägen till boxen. Väl i höjd med mållinjen slår han en rak direkt passning snett inåt bakåt till Richards, som enkelt kunde placera in 2-0.

Forest Green gick till halvtidsvila med 23% bollinnehav och utan att ha avfyrat ett enda skott under första halvleken.

När domaren blåste igång de sista 45 minuterna trodde nog många att hemmalaget skulle försöka forcera, men det hände aldrig och Stockports dominans ledde till att matchen kändes avgjord rätt omgående.

Dramatiken var död, men inte underhållningen. Redan i 51:a matchminuten var det dags igen. Den långa anfallaren Kyle Wootton tog sig in i straffområdet från vänsterkanten för att därefter finurligt lyfta in bollen i boxen. Ett välfyllt straffområde med dynamiska County-spelare och stillastående försvarare gjorde att en lurpassande Lemonheigh-Evans kunde prickskjuta in bollen som dimper ner precis innanför straffområdet. 3-0. Ni hade Evans gjort mål två matcher i följd, precis som Camps.

Även om Forest Green hade passat bättre istället för att slå bort cirka 40% av sina knapphänta 240 passningar eller försökt avsluta överhuvudtaget så hade det sannolikt inte gjort någon större skillnad. The Hatters gick för vinsten från första stund och tvekade inte en enda sekund.