Carter och Mjelde förlänger med Chelsea
Maren Mjelde i landslagsdressen.

Carter och Mjelde förlänger med Chelsea

Det råder viss ruljangs i Chelsea Womens trupp. Emma Hayes är i full färd med att bygga truppen för kommande säsong. Hon inleder med att förlänga kontrakten med försvarararna Jess Carter och Maren Mjelde.

Jess Carter har efter en tuff inledning på Chelsea-karriären fått allt mer förtroende av Emma Hayes under den gångna säsongen. Carter har använts på flertalet positioner i backlinjen och utgjorde en viktig kugge i det lag som vann dubbeln i år. 24-åringen belönas alltså med att ett optionsår i hennes kontrakt aktiveras, hon förblir i SW6 till och med sommaren 2023. Carters prestationer i klubblaget har också inneburit att hon tagits ut till Englands bruttotrupp till sommarens EM-slutspel. 

Maren Mjelde förlänger även hon sitt kontrakt till sommaren 2023. Norskan har varit en verklig nyckelspelare för Chelsea sedan sin transfer från hemlandet 2017, men det senaste året har varit tufft. I ligacupfinalen mot Bristol säsongen 2020/21 slet försvararen av korsbandet, resan tillbaka har varit lång och svår. Mjelde har börjat samla på sig spelminuter igen under våren, men har skyndat långsamt på vägen mot hundraprocentig fysisk status. Under våren har hon tagits ut till Norges vänskapsmatcher, går rehaben fortsatt åt rätt håll så kan vi kallt räkna med att se Mjelde i EM. Under sitt senaste mästerskap, VM 2019, bar Mjelde också kaptensbindeln.

Mästartruppen har som sagt tunnats ut rejält sedan Jonna Andersson, Ji So-Yun och Drew Spence lämnat. Kontraktsförlängningarna med Carter och Mjelde säkrar upp att Chelsea behåller sin bredd och spets på defensiv planhalva under kommande säsong.

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2022-06-02 10:26:14
Author

Fler artiklar om Chelsea