Cech tillbaka i träning

Cech tillbaka i träning

Laget har fått sig ett riktigt lyft inför helgens bortamatch mot Sunderland då målvakten Petr Cech befann sig på Cobham för att genomföra sitt första träningspass med laget på en knapp månad.

Cech har varit borta från spel efter att ha skadat ett knäligament under ett träningspass förra månaden, men har nu återhämtat sig väldigt snabbt och är alltså nu tillgänglig för helgens match mot Sunderland.   

Ersättaren Hilario har gjort två fullgoda insatser för laget, utan för den delen överglänsa Cech. Och visst saknade vi Cechs blick för spelet under lagets förra match mot Norwich då Hilario stod för en riktig blunder som bäddar för Norwichs kvittering.

Efter matchen mot Norwich avslöjade managern André Villas-Boas att Cech kunde vara tillbaks i Chelseatröjan till matchen mot Sunderland, något som ser ut att bli en realitet.

Förutsatt att Cech inte åker på ännu ett bakslag under något av de träningspassen som återstår innan matchen på lördag, så ser en återkomst minst sagt ljus ut. Men Villas-Boas poängterar samtidigt att han inte har förlorat förtroendet för sina målvaktsreserver.

”Hilario, Ross och Petr har varit fantastiska under hela försäsongen och i början av säsongen, så jag har förtroende för dem alla tre,” sade Villas-Boas till Dailymail.

Chelseas nya gunstling Raul Meireles, som tränade sin andra träning med laget idag efter att ha varit på landslagsuppdrag med Portugal, kan göra sin debut för Chelsea i helgen.

David Luiz ser också ut att vara tillgänglig för matchen på lördag då han har blivit kvitt sin lårskada och var med och värmde Brasiliens bänk när de i går ställdes mot Ghana på Craven Cottage, en tillställning som slutade 1-0 fördel sambalirarna.

Casper Danielssoncasper@chelseasweden.com2011-09-06 17:43:03
Author

Fler artiklar om Chelsea