Champions League hägrar för Mikel
Spel tillsammans med Liverpool på torsdagar är inget för Mikel.

Champions League hägrar för Mikel

Europa League innebär torsdagsmatcher, något som inte John Obi Mikel gillar. Torsdagskvällar ska spenderas på annat sätt än att spela fotboll. Åtminstone om Mikel får tycka till.

Förra säsongen räddades Champions League-platsen i och med vinsten i München. I år är spel i nästa års turnering på nytt i fara och nu finns ingen Champions League-final som kan vinnas för att rädda platsen. Mikel medger till Skysports att ”saker inte är de samma längre, men att han är bestämd i att se till att ta Chelsea till en plats bland de fyra första i Premier League.”
 
När Evening Standard ställde frågan om han saknar Champions League var svaret tydligt.
 
”Självklart. Utan att nedvärdera Europa League så är matcherna på torsdagskvällarna inte samma sak.”
 
Det tidiga uttåget ur årets turnering resulterade som bekant i en plats i Europa League och matcher på torsdagar. Någon Champions League-hymn får Mikel alltså inte höra mer denna säsong utan han får hålla till godo med Europa League-hymnen. Eller. Finns det ens en sådan?
 
”När Champions League-hymnen spelas så får man den där speciella känslan. Det är något extra. Jag vet inte hur Europa League-hymnen går.”
 
Att Chelseaspelarna är vana att spela i Champions League och siktar högre än Europa League är egentligen självklart, men likväl skönt att höra från dem.
 
”Nästa säsong vill vi vara tillbaka i Champions League. Vi har vant oss vid de speciella kvällarna och vill tillbaka. Jag tror att Champions League är det främsta målet för både oss spelare och för fansen.”
 
Torsdagskvällar spenderar Mikel gärna med något annat än matchande mot nya bekantskaper i Europa League.
 
”Det är frustrerande att se Champions League-lagen spela sina matcher, medan vi måste spela på torsdagskvällar. Jag har varit i Chelsea i flera år och aldrig behövt spela matcher på torsdagskvällar och har inga planer på att fortsätta med det.”
 
Segern mot Sunderland innebar att Chelsea nu är på en tredje plats i ligan, men spelschemat är tufft. Förutom torsdagsmatcherna som Mikel och hans lagkamrater ”tvingas” spela så har Chelsea en semifinal i FA Cupen att se fram mot. De återstående sju ligamatcher som kommer att avgöra om Chelsea är tillbaka och spelar matcher på tisdagar och onsdagar eller om det blir torsdagsmatcher nästa säsong innehåll en del svåra matcher. United och Liverpool borta samt Tottenham hemma kan bli nyckelmatcher, men samtidigt gäller det att Chelsea presterar i de på papperet enklare matcherna mot Fulham, Swansea och Aston Villa. Säsongens sista match mot Everton hemma kan mycket väl bli helt avgörande för Mikels och Chelseas öde.
 
”Vi vill vara topp fyra och vi vill vara i Champions League nästa säsong.”

Niklas Isaksson2013-04-09 20:33:17
Author

Fler artiklar om Chelsea