Charlton - Chesterfield

Det lär bli ett härligt tryck på the Valley när Chesterfield kommer på besök. Med en biljettkampanj med plåtar för fem pund styck hoppas klubben fylla arenan. Matchen är den första i en serie av tre på en vecka. På pappret det lättaste motståndet av dessa men nykomlingen i ligan har överraskat och är i god form så det är bara att hoppas att inställningen är den rätta hos Charlton. Annars finns risk att Chesterfield tar sin fjärde raka seger...

Charlton går obesegrade in i omgång nio och är serieledare. Powell gör få förändringar på sitt vinnande lag och kan också konstatera att få skador stör laguttagningen till denna match. Prichard och Benson är de två som rapporterats på skadelistan och troligen återkommer Danny Green på bänken. I övrigt förväntas det sammansvetsade lagbygge som varit en succe så här långt få fortsatt förtroende. Huruvida den från Rochdalematchen så lyckosamme Hollands är pigg lär visa sig, men kanske han spelar i rena euforin efter att ha blivit pappa till trillingar i veckan.

Chesterfield, ett lag från så mycket mitten på englandskartan man kan vara, är ett lag med anor men utan vidare framgångar. De största är semifinal (man rättmätigt borde vunnit) i FAcupen -97 samt sextondelsfinal i ligacupen - 06 där man efter flera Premier Legueskalper blev utslagen på straffar av Charlton. I övrigt kan sägas att man är nykomlingar i League One i år och har efter en dålig start repat sig och har nu tre vinster i rad. En starkt bidragande orsak är Leon Clarke, som gjorde hattrick senast. Clarke är ett lån från Swindon på tre månader där han blivit bannlyst av sin tränare, charltonbekantingen Di Canio, efter ett omskrivet offentligt gräl med densamme.

Clarke är mannen att hålla koll på således, men också faran för underskattning och top of the league-hybris! Det troliga är ändå att Charlton vinner denna match framburna av en månghövdad publik och därefter kan koncentrera sig på större utmaningar i form av toppkonkurrenterna MK Dons och Sheffield United kommande vecka.

Gunnar Persson2011-09-22 23:21:08
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson