Stamford Bridge, 2022-08-27 16:00

Chelsea - Leicester
2 - 1

Chelsea 2 - 1 Leicester

Chelsea vann mot ett stukat Leicester hemma på Stamford Bridge trots en spelare mindre på plan under större delen av matchen. Fina kombinationer vid samtliga mål gav oss slutresultatet 2-1 denna soliga lördagsefteriddag.

Thomas Tuchel valde att göra en förändringar i startelvan inför lördagens match mot Everton. Trevoh Chalobah kom in som vänster mittback istället för den avstängde Kalidou Kouliably som precis som Tuchel missar matchen på grund av rött kort.

Mason Mount sparkade igång matchen när Paul Tierney blåste i pipan. Chelsea satte genom Thiago Silva bollen direkt i djupet för att där kriga sig kvar på offensiv planhalva genom en aggressiv press.
I den 6 minuten borde det blivit 1-0, Jorginho och Gallagher vann boll på det offensiva mittfält. De slog en boll framåt i plan på en Sterling som stuckit i djupet. Sterling slog en perfekt boll in till Loftus-Cheek, som med en enkel bredsida bara ska lägga in bollen i mål, men Ward hann över och stod för e avgörande räddning.

Loftus Cheek hittade ett bra samspel och fina kombinationer tillsammans med Havertz ute På högerkanten. Blandannat hittade Ruben upp med en boll i djupet på Havertz som i sin tur väggade den tillbaka ut på Lofrus-Cheek som följt med upp i anfallet. Tieleman gick in klumpigt på Runem när han tagit sig in i straffområdet och Tierney pekade på straff punkten.
Tur för Tieleman att VAR klev in och dömde offside på Havertz i tidigare skede.

Chelsea spelade med en mycket mer intensiv och hög press när de tappade boll högt upp i planen. Det gjorde att en aggressiv Gallagher i den 22 matchminuten rev åt sig matchens första kort.

Matchen tickade på, Havertz och Loftus-Cheek hittade stundtals fina kombinationer tillsammans på högerkanten när Chelsea kontrollerade spelet mot ett stundtals lågt stående Leicester.

En mindre bra hörna från Cucurella satte Gallagher in ett jobbigt läge där han beslutade sig för att kliva upp på Barnes för att som sista man stoppa kontringen. Det innebar att han när han i den 28 matchminuten fick syna det gula kortet för andra gången på kort tid satte Chelsea i en prekär situation.

Det röda kortet gav Leicester energi och de flyttade direkt upp sitt spel i planen så att de på kort tid skapade flera hörnor på raken. En av dessa hörnor hamnade i mål men domaren var på Chelseas sida och dömde frispark till Mendy istället.

Chelse hade ett fint anfall där deras intensiva press gav resultat, men James skott tog i kryssribban och gick ut till inspark.

Det sista som hände i den första halvleken var att Mendy fick rusa ut och göra en avgörande räddning innan Tierney satte pipan i mun och blåste av den första händelserika samt intensiva halvleken.

Andra halvlek:
Tuchel, som fick vara i omklädningsrummet i paus valde att formera om laget inför den andra halvleken och bytte in Azpilicueta istället för Mount.
Mathcen han knappt komma igång igen innan Sterling skulle ge Chelsea ledningen i matchen. Silva satte upp bollen på en felvänd Jorginho som vände upp och la en öppnande passning ut på Cucurella. Raheem Sterling backade ifrån sin försvarare så att han kunde ta emot en passning från spanjoren, vände upp och fick en för Ward läskig båge på bollen som landade perfekt i mål.

Det var på en snabb kontring som Cucurella åter igen hittade in med en boll till Sterling, men han satte bollen i stolpen! På repriserna kunde vi se att Ward fick dobbarna på bollen och att det var därför den tog i stolpen.

Chelsea föll stundtals ner i plan för att locka upp Leicester, då klubben med tio spelare på plan väntade på rätt läge för att kontra.

Läget kom och med ett strålande spel från de kungsblå spelarna. James och Havertz hade en fin väggspelskombination ute på högerkanten där James slog ett perfekt inlägg i knähöjd skar genom Leicesters försvar fram till Sterling som tryckte in 2-0.

Leicester reducerade genom Harvey Barnes. Inspirerad av Chelseas framspel till 2-0 väggade han sig fram i ett läge via Vardy där han inne i Chelseas straffområde satte ett distinkt avslut vid Mendys första stolpe.

Mendy fick under matchens sista 20 minuter stå för flera fina räddningar när Leicester spelade sig igenom Chelsea.

Chalobah blev liggande efter en djupledslöpning med Jamie Vardy, där Leicester spelaren tillslut kom fri mot Mendy men satte bollen i utsidan av målgaveln. -Tur att det inte var en yngre upplaga av Vardy, då hade iaf minst ett av han lägen denna eftermiddag resulterat i mål.

Kvitteringen hängde i luften flera gånger i matchens slutminuter och Chelseaspelarna med Azpilicueta och Thiago Silva i spetsen, fick vara på tårna för att freda sin bräckliga 2-1 ledning.
Tillslut fick Chelsea jubla hemma på Stamford Bridge och de kunde konstatera att de trots en spelare mindre lyckades vinna med 2-1.