Chelsea 2 – 1 West Ham

Det blev minst sagt en spännande match på Stamford Bridge. Dramatiska slutminuter fällde avgörandet och Chelsea vann matchen.

Första halvlek:

Överlag var det en otroligt sömnig halvlek som innebar många hörnor för Chelsea utan något vidare resultat. Chelsea styrde spelet under hela halvleken men West Ham gjorde ett fantastiskt arbete i försvarsspelet. I inledningen av halvleken såg Sterling pigg ut men West Ham lyckades stänga de flesta ytorna som han skapade genom sin kvickhet. Chelseas kvalité på sina hörnor var under all kritik. Både Conor Gallagher och Marc Cucurella slog bort ett antal hörnor på samma sätt eftersom bollen inte kom längre än till första stolpen där en spelare från West Ham var placerad.

Chelsea spelade för enkelt under första halvleken, man utmanade aldrig West Hams försvar på ett farligt sätt. Kul att se Wesley Fofana för första gången i den blåa tröjan. Mer än detta kan man nog inte säga om den första halvleken. Det kändes som Thiago Silva var den enda som ville driva bollen framåt i banan för The Blues. Chelsea behövde bli betydligt bättre till de sista 45 minuterna om laget vill få med sig tre poäng från Londonderbyt.

Andra halvlek:
 West Ham kommer ut starkt och sätter fart direkt mot Chelseas försvar. Därefter svänger det fram och tillbaka mellan lagens planhalvor. Det skulle dröja till minut 60 innan Thomas Tuchel valde att plocka in Mason Mount och Armando Broja istället för Christian Pulisic samt Conor Gallagher. Direkt efter bytena så skulle West Ham hitta första målet i matchen. I matchminut 62 får West Ham en hörna som letar sig fram till Michail Antonio som enkelt kan placera in bollen i målet.

Målet av West Ham blev helt klart en väckarklocka för Chelsea och fansen på Stamford Bridge. Spelet fortsatte utan framgång för Chelsea och då valde Tuchel att sätta in både Kai Havertz och Ben Chilwell (ut gick Cucurella och Kovacic) i matchen. I matchminut 76 kvitterar Chelsea genom Ben Chilwell efter en underbar pass från Thiago Silva. På något sätt lyckas Chilwell tunnla Fabianski i målet och bollen rullar sedan in över linjen till publikens jubel. Efter målet vill Chelsea ha mer i matchen och man fortsätter att leta efter det avgörande målet.

När matchklockan hade slagit över till minut 88 hittade äntligen Kai Havertz målet efter ett fint förarbete av Broja och Chilwell. Det var extremt viktigt för tysken att göra mål igen för sitt lag. Därefter trodde nog många att matchen var över men West Ham sticker upp en sista gången och lyckas trycka in 2 – 2 efter ett snyggt avslut av Maxwel Cornet. Men målet döms bort av VAR efter en oerhört tveksam situation då Edouard Mendy blev skadad under målsituationen.

Chelsea hade tur i slutet och fick med sig tre riktigt viktiga poäng. Nu gäller det att fortsätta att vinna matcher framöver om man vill hänga med i toppen. Det fanns ett flertal spelare idag som stod för bleka insatser och det är nog något de får höra i omklädningsrummet av Tuchel efter matchen.

Statistik
Bollinnehav: 70 – 30
Avslut: 5 – 4
Hörnor: 10 – 3
Offside: 1 – 1
Gula kort: 4 – 2

Nästa match väntar på tisdag då Chelsea inleder Champions League-gruppspelet med spel mot Dinamo Zagreb på bortaplan. Matchen startar 18:45.