Chelsea är världsmästare bland klubblag!
Matchvinnare!

Chelsea och Palmeiras tog drabbningen till förlängning innan en mästare kunde koras. Till slut så avgick Chelsea med segern efter en straff från Kai Havertz!

Chelsea inledde den första halvleken genom Romelu Lukaku. Tuchels återkomst till tränarbänken innebar tre förändringar gentemot semifinalen. Mason Mount, N’Golo Kanté och Callum Hudson-Odoi kom in i startelvan. Efter två ynka minuter fick Chelsea nästan omedvetet matchens första chans. Ett långt inlägg mot Azpilicueta vid den bortre stolpen orsakade rejäl oreda för såväl Palmeiras försvarare som målvakt. Även Chelsea-kaptenen var dock ovetande om bollbanan och det blev aldrig något avslut mot mål.

Palmeiras visade tidigt prov på god skottvilja. Rony testade lyckan från långt håll, men skottet landade närmare hörnflaggan än Edouard Mendys målbur. Strax därefter fick Chelsea frispark i gynnsamt läge, vilken slogs av Mount. Han testade lyckan mot mål när ett inlägg kanske hade varit att föredra. Skottet passerade dock en bra bit utanför den första stolpen.
Halvvägs in i den första halvleken så uppstod ett riktigt lovande kontringsläge för brassarna. Delvis tack vare ett motlägg, men likväl hamnade de i ett två mot två-läge. Vänsteryttern Dudu fick avsluta omställningen men sköt utanför med god marginal. Efter dryga halvtimmen spelad tvingades Mount utgå. In i hans ställe kom Christan Pulisic. Amerikanen tog över Mounts frisparksuppdrag, men sköt högt över vid första bästa möjlighet. Halvlekens sista skälvande stunder blev en Hawaii-historia. Lagen bytte distansskott sinsemellan, men man hotade aldrig varandra på allvar.

I den 55:e minuten smällde det till! Hudson-Odoi slog ett inlägg från vänster och högst nådde Lukaku. Belgaren vann duellen mot två Palmeiras-försvarare och nickade in 1–0 för Chelsea! Europamästarna såg länge ut att bevaka sin ledning, men olyckan var framme knappt tio minuter efter att man gått upp i ledning. Thiago Silva nuddade bollen med handen och domaren pekade mot straffpunkten. Mendy gick åt fel håll och Palmeiras hade kvitterat till 1–1.

Chelsea spottade upp sig efter att ha tappat sin ledning. Havertz jonglerade med bollen och sköt på volley, men utanför. Därefter var det Pulisic tur, vars skott passerade strax utanför stolpen. Med 15 minuter kvar av ordinarie tid så äntrade Timo Werner och Saúl planen. Lukaku och Hudson-Odoi utgick därmed. Chelseas byten fick ingen dramatisk effekt på matchbilden. Vi fick fem minuters tilläggstid, men de blev tämligen händelsefattiga.

Förlängning
Inför de återstående 30 minuterna introducerades Hakim Ziyech och Malang Sarr. Chelsea övergick därmed till en fyrbackslinje. Werner stod för en soloräd ute till vänster men inspelet hittade endast närmast stående försvarare. Tämligen oprovocerat så lyckades Chelsea pricka stolpen tack vare en lyckosam styrning från Palmeiras-försvarare.
Halvtiden i förlängningen gjorde ingenting för att förändra maktbalansen lagen emellan. Werner inledde den sista kvarten piggt. Han väggade med landsmanne Havertz och gick på avslut, men tyvärr en bit ovanför ribban. Saúl gjorde sitt för att bryta dödläget och gick upp i nickduell med den brasilianska målvakten, men bollen passerade kortlinjen på fel ställe. Situationen skull dock bli fördelaktig för Chelseas del, då Azpilicueta dessförinnan sparkat bollen på en Palmeiras-hand. Straff Chelsea efter 115 minuters spel! Fram stegade Havertz för sin första straff i kungsblått. Hjälten från Porto stegade fram när det betydde som mest och levererade! 2–1 till Chelseas fördel!
Precis innan förlängningen var färdigspelad så belönades Luan med ett rött kort. Detta efter en vårdslös tackling mot Havertz. Det återstod inte många minuter innan Chelsea kunde koras till världsmästare!

Summering
Det var inte en välspelad final, men vad gör det! Chelsea är mästare i klubblags-VM för första gången någonsin! Chelsea har därmed lyft samtliga pokaler från de tävlingar som man har deltagit i! Champions of the world, you’ll never sing that!