Chelsea bötfälls av FA

Chelsea bötfälls av FA

Anthony Taylor utdelade rött kort till Reece James för hands-rensning på mållinjen. Salah kvitterade, och sedan blev det ordentlig tumult i matchen – vilket nu FA bestraffar Chelsea för

Det var under 1-1-matchen mot Liverpool som matchen höll på att spåra ur ordentligt. Spelarbråk efter nämnd straff, och Chelsea-spelare som svärmade runt domare Taylor gjorde att ett andra rött kort någonstans hängde i luften. Men matchen slutade som bekant oavgjort, men FA var inte färdiga med Londonklubben då man anser att de kungsblå brutit mot två paragrafer i regelverket.

I ett officiellt utlåtande skrev FA att:

”Chelsea bötfälls med £25 000 för två regelbrott inom FA regel E20.1, vilket skedde under klubbens Premier League-möte med Liverpool, lördagen den 28 augusti 2021. Klubben erkände att man inte klarat av att få sina spelare att hålla tillbaka humöret på ett korrekt sätt, under både den 48e minuten och efter att domaren blåste av matchen för pausvila”

Vidare kommer Reece James att vara avstängd i en match, vilket blir matchen då Aston Villa gästar Stamford Bridge, på lördag den 11e september.

Källa: Skysports

Emanuel Ålund 2021-09-09 19:08:00
Author

Fler artiklar om Chelsea