Chelsea dominerade och vann mot Udinese

Chelsea dominerade och vann mot Udinese

Premier League närmar sig med stormsteg och nerverna inför premiären växer för varje dag. Under kvällens match mot Udinese var spelarna påkopplade och stod för en positiv insats. Matchen mot Arsenal blev uppenbarligen en väckarklocka för truppen.

Första Halvlek:

Följande elva startade: Mendy, Azpilicueta, Silva, Koulibaly, James, Kante, Jorginho, Alonso, Mount, Sterling, Havertz

Chelsea tog tag i matchen direkt och bjöd på underhållande fotboll. Det var en stor skillnad på spelarnas attityd och inställning om man jämför med matchen mot Arsenal. Redan efter fem minuter får Sterling sitt första läge i matchen men tyvärr resulterade det inte i ett mål framåt. Udinese hade sedan några lägen som uppstod genom kontringar men försvaret gjorde ett gediget arbete under hela matchen. Jag vill speciellt lyfta fram Koulibaly idag, vilken lirare vi har köpt in till laget. I matchminut 20 kom målet genom ett placerat vänsterskott av Kante. Därefter fortsatte Chelsea att styra spelet och det skulle inte dröja alltför länge innan nästa mål skulle komma. 37:e minuten var det dags för Sterling att göra sitt första mål för klubben genom att bollen letade sig in efter att den hade studsat tillbaka på den vindsnabbe yttern på ett skottförsök. Innan halvlekens slut lyckades Udinese få in bollen i mål efter ett mindre bra ingripande att Mendy i målet.

Andra Halvlek:

Andra halvleken fortsatte i samma spår som den första. Chelsea styrde spelet och fortsatte att vara kreativa framåt i banan. Det gjordes av ett flertal byten i halvleken och jag vill framförallt lyfta fram Hudson-Odoi som kom in med bra energi. I matchminut 60 var det nära att Sterling skulle göra sitt andra mål men bollen träffade stolpen. Därefter stängde Chelsea matchen genom fin assist av Hudson-Odoi fram till Mount. En bra insats av laget och man märker tydligt att spelarna hade ett större fokus idag än sist mot Arsenal.

Matchens lirare: Kalidou Koulibaly
 

Linus SjöströmLinussjostrom992022-07-29 23:15:00
Author

Fler artiklar om Chelsea