Chelsea, ett enkelt val för Willian
Willian nöjd över att vara Chelseaspelare.

Chelsea, ett enkelt val för Willian

Övergången till Tottenham var i det närmsta klar när Chelsea klev in i bilden. Willians dröm gick i uppfyllelse när kontraktet skrevs under och han är nu redo att slåss för en plats i startelvan.

Chelseas femte brasilianare (efter Ramires, David Luiz, Oscar och utlånade Piazon) anlände sent i transferfönstret på ett iögonfallande sätt. Den 25-årige yttern var i stort sett klar för Tottenham efter att ha gjort den obligatoriska medicinska undersökningen när Chelsea klev in i bilden och kort därefter var ett femårskontrakt påskrivet och en nöjd Willian poserade med Chelseas tröja.
 
I en intervju med den brasilianska tidningen Globo Esporte säger Willian,
 
”Chelsea är en bättre klubb än Tottenham på alla tänkbara sätt. Jag har pratat mycket med mina landsmän i klubben, särskilt David Luiz. Jag är också väldigt glad över att få spela för Jose Mourinho. Det var definitivt något jag tog hänsyn till i mitt beslut.”
 
Huruvida värvningen var ”nödvändig” eller ej kan diskuteras då Chelsea redan innan hade en stark uppsättning spelare i de offensiva mittfältsrollerna (Hazard, Mata, Oscar, Schürrle, De Bruyne och Moses). Willians ankomst resulterade i att Moses fick bege sig till Liverpool för en ettårig lånesejour. Willian är själv väl medveten om konkurrensen.
 
”Jag vet att jag inte har en säker plats här. Jag ska göra mitt allra bästa för att ta en plats, samtidigt som jag visar respekt mot de andra spelarna. Jag ska träna, spela och göra allt jag kan för att vinna förtroende hos managern och hos fansen.”
 
I och med flytten till Premier League hoppas Willian att hans chanser att ta en plats i Brasiliens VM-trupp nästa sommar ökar.
 
”Det finns inga tvivel om att den engelska fotbollen är stor och når ut till en enorm publik. Jag hoppas att det kan hjälpa mig till att nå landslaget, men naturligtvis beror det på mig. Jag måste spela och visa att jag förtjänar en plats. Att ta plats i Chelsea startelva är första steget, sedan landslaget. Det är mitt mål.”
 
Tiden i Ryssland blev kortvarig och Willian spelade endast 15 matcher för Anzhi innan Chelsea med ett bud på kring £25 miljoner värvade mittfältaren.
 
”Det gick fort. Chelsea kom med ett bud och alla vet att jag velat spela för klubben ända sedan jag var hos Shakhtar. Jag blev överväldigad och behövde inte tänka två gånger. Klubbarnas ägare är vänner vilket hjälpte till att få till en snabb affär.”
 
Att då äntligen få komma till Chelsea var en dröm som gick i uppfyllelse för brasilianaren som nu kommer att coachas av The Special One.
 
”Jag har alltid velat spela för Chelsea. När de kom med ett erbjudande var det en dröm som gick i uppfyllelse. Att få spela för Mourinho är fantastiskt. Han är den bäste på det han gör.”
 
Willians kontrakt sträcker sig som sagt fem år framåt vilket innebär att han kommer spendera mycket tid på Stamford Bridge. En arena han inte är helt obekant vid.
 
”När jag haft en ledig dag har jag tagit chanson att komma och kolla på Chelseas matcher. Jag är mer än lycklig över att jag nu är en Chelseaspelare.”
 
Källor: skysports.com, mirror.co.uk

Niklas Isaksson2013-09-12 16:42:00
Author

Fler artiklar om Chelsea