Chelsea gruppsegrare
Matchvinnaren Demba Ba firar sitt mål.

Ett tidigt mål från Demba Ba blev matchavgörande då Chelsea slog tillbaka Steaua Bukarest med 1-0. Chelsea hade mängder av chanser att göra fler mål, men skärpan i avsluten var inte på topp. I och med vinsten säkrades gruppsegern vilket innebär en mer angenäm lottning på måndag.

Chelsea inledde piggt och chanserna kom direkt i matchinledningen av brasseduon Oscar och David Luiz, den sistnämnde stod fri på en hörna i tredje matchminuten men mittbackens halvvolley blev misslyckad. Två minuter senare kom Oscar rättvänd mot mål centralt på plan och fick iväg ett avslut strax utanför straffområdet, men det skruvade skottet hamnade en liten bit utanför den högra stolpen.

Chelsea låg inne med en imponerande press i matchinledningen och fick med sig flera hörnor och i den tionde minuten skarvade Oscar vidare en hörna mot den bortre stolpen där Demba Ba stod rättplacerad och enkelt kunde stöta in 1-0 till hemmalaget. Strax därefter fick Steaua ett ypperligt läge där gästernas anfallare kom rättlöpandes och själv mot Schwartzer men avslutet gick strax utanför australiensarens högra stolpe.

Pressen mot gästerna Steauas mål låg var fortsatt hög och chanserna kom till, dock utan resultat. Mycket hörnor skapades och flera skott gick utanför, inget var tillräckligt giftigt nog.

Chelsea sparkade igång den andra halvleken och fortsatte i samma takt likt i den andra halvleken. Den första chansen i den andra halvleken hade Ba, som efter en fin genomskärare av Willian la bollen över målet, senegalesen prickade dock bollen fel och med benet.

Uppbyggnadsspelet och anfallen blev allt långsammare. Oscar klev ut och inbytt blev Schurrle som var en av få som imponerade mot Stoke under helgen, kunde han bidra med lite mer fart och giftigare chanser?

Någon minut senare skulle Schurrle visa sin fina form, från vänster fintade han iväg två Steauabackar och längst den korta sidlinjen testade han ett lågt avslut som studsade in i straffområdet, Hazard fick tag på bollen men nickade en liten bit över målet, med cirka tjugo minuter kvar. Ännu mer fart skulle komma in, med kvarten kvar byttes Ramires in och ersatte Mikel.  Med tio minuter kvar klev brassen Willian ut och sista inhopparen för kvällen blev De Bruyne.

Mycket mer hände inte i matchen och det närmsta Chelsea kom i slutskedet var ett inspel från De Bruyne som var påväg mot Demba Ba, men en Steauaförsvarare hann glidandes emellan.

Matchfakta från chelseafc.com

Chelsea (4-2-3-1): Schwarzer; Ivanovic, D Luiz, Terry (c), Cole; Mikel (Ramires 74), Lampard; Willian (De Bruyne 79),Oscar (Schurrle 66), Hazard; Ba.