Chelsea hjälper till att rädda Aldershot
Ny hemmaplan för Chelsea U19 och U21.

Chelsea hjälper till att rädda Aldershot

Aldershot Town FC har befunnit sig en ekonomisk kris som nu ordnats upp av bland andra Chelsea FC och innebär att klubben kan leva vidare.

Chelsea FC går in och hjälper krisdrabbade klubben Aldershot Town FC som befunnit sig på ruinens brant.
 
Aldershot Town FC grundades 1992 efter att Aldershot FC lagts ned på grund av ekonomiska problem. Klubben startade i Isthmian League Division 3 och avancerade upp genom seriesystemet för att säsongen 2008/2009 spela i League 2. Den senaste säsongen, klubbens femte i League 2, blev den sista då Aldershot slutade sist och degraderades. Den 2 maj i år hamnade klubben under förvaltning på grund av ekonomiska problem och sedan dess har klubben sökt en lösning.
 
Nu har saker börjat klarna för Aldershot som fått nya ägare och under tisdagen så meddelade klubben att de fått rätsida på ekonomin. Ett särskilt tack riktade klubben till Chelsea FC.
 
Chelsea och Aldershot har kommit överens om ett avtal som sträcker sig över två år där Chelsea kommer att spela minst 25 ungdomsmatcher på Recreation Ground, EBB Stadium. Det är matcher för Chelseas U19 och U21-lag som kommer att spelas på Recreation Ground och Aldershot kommer alltså besökas av framtida Chelseastjärnor.
 
Förre ordföranden, Shahid Azeem, var en av de som ledde ett konsortium för att köpa klubben säger angående avtalet med Chelsea.
 
”Jag är ett stort Chelseafan sedan 70-talet och det är en dröm som går i uppfyllelse att få arbeta med dem. De ville stödja oss i våra försök att rädda klubben. De trodde på vår vision.”
 
Från klubbens officiella twitterkonto meddelades:
 
“A big thanks to @chelseafc for their participation in saving #TheShots - looking forward to seeing your U21/U19s playing at the EBB!”
 
Shahid Azeem fortsätter, “Förutom att bidra med ytterligare inkomster ger denna överenskommelse oss möjlighet att öppna dörren för våra supportrar att få se Premier League-spelare tillsammans med Chelseas framtida stjärnor.”
 
Ett mycket bra initiativ från Chelsea som hjälper Aldershot Town FC att leva vidare. Trevligt att se att fotbollen har mer att erbjuda än PR-turneringar världen över och spelarövergångar för astronomiska summor.
 
Källor: theshots.co.uk, dailymail, theshots på twitter, wikipedia

Niklas Isaksson2013-08-01 23:54:19
Author

Fler artiklar om Chelsea