Chelsea - Hull 2-0 (2-0)
Storspelade i sin debut

Chelsea inledde sin första omgång genom att vinna med 2-0 mot nykomlingarna Hull. Hemmalaget imponerade under den första halvleken och Lampard och Oscar skrev in sig i målprotokollet, värt att notera var att Lampard missade en straff i matchinledningen. Resultatet hade kunnat bli något större efter att en storspelande trio på mittfältet i form av Hazard, Oscar och Kevin De Bruyne glänst under den första halvleken. Den andra halvleken spelade hemmalaget av kontrollerande och Hull hotade aldrig un

Inför matchen var det stora diskussionsämnet Josés Mourinhos återkomst i Chelsea. Dagen innan valde tränaren att träna inne på Stamford Bridge, men anledning åt att de nya spelarna skulle få känna på planen och hitta runt bakom läktarna. Portugisen uttalade sig även om att Stamford Bridge är som ett andra hem där han vill att motståndarna ska känna att man möter 40 000 och inte 11 spelare. Något som gästerna fick känna på direkt i matchinledningen. Stående ovationer från läktarna och sånger om Mourinho ekade när tränaren klev in från spelargången.

Mourinhos första startelva för säsongen bestod av Cech i målet. Ivanovic spelade ute till höger medan Cahill och lagkaptenen John Terry bildade ett mittbackslås. Ashley Cole startade till vänster. Evighetsmaskinen Ramires startade tillsammans med Lampard längre bak på mittfältet och Oscar startade matchen med den belgiska duon Hazard och De Bruyne bakom Fernando Torres.

Steve Bruce valde att ställa upp med skotten McGregor i målet, Figueroa, Chester, Davies och Elmohamady bildade en fyrbackslinje. Tremannamittfältet bestod av Meyler, Koren och Brady. Livermore och Huddlestone som nyligen anslöt från Tottenham fick alltså inga startplatser. I anfallet startade Aluko och Sagbo lite släpandes bakom Danny Graham.

Fernando Torres och Oscar rullade igång bollen på soliga Stamford Bridge och hemmalaget hade full kontroll på matchinledningen och rullade bollen runt samtliga lagdelar med ett högt tempo och fint väggspel. I den femte matchminuten fick hemmalaget sin första giftiga chans, där Oscar och Torres väggspelade fram Hazard som dock inte fick iväg ett avslut då bollen blockades av en försvarare.

Minuten senare kom Torres fri men slogs ned av McGregor och domare Moss dömde straff, en hård straff som Lampard slog men McGregor revanscherade sig och räddade gästerna kvar i matchen.

Tolv minuter spelade och Hazard dribblade sig inåt mot straffområdet och hittade De Bruyne som med ett enkelt tillslag tunnlade en Hullförsvarare och Oscar kunde enkelt peta in 1-0 till hemmalaget. Chelsea fortsatte att forcera framåt och Hazard briljerade och låg bakom det mesta i uppspelsfaserna i hemmalagets anfallsspel, från högerkanten hittade belgaren Lampard som på sitt första tillslag avslutade men McGregor parerade ut bollen till hörna. Frank Lampard skulle få sin revansch för straffmissen. Mittfältsgeneralen fick iväg en häxpipa från cirka trettio meter på en frispark som visade sig vara feldömd då Torres filmat till sig frisparken. Sista delen av den första halvleken blev alltmer avvaktande från bägge lagen och mycket kamp om bollen på mittplan, men under slutminuterna höjde hemmalaget tempot igen och man skapade chanser igen. På övertid fick hemmalaget en hörna som Ivanovic nickade hårt men McGregor lyckades rädda på mållinjen.

Den andra halvleken hade inte riktigt samma fart och intensiva passningsspel som den första halvleken, men hemmalaget hade fortsatt kontroll på matchen och jobbade sig allt mer framåt mot gästernas straffområde. Tio minuter spelade och Hull valde att göra ett dubbelbyte, Meyler och Graham klev ut och nyförvärven Livermore och Huddlestone byttes in. Fem minuter senare spelades Ivanovic fram till höger av Hazard och serben blev nerknuffad, domaren Moss valde att inte blåsa straff. Några minuter senare byttes Andre Schurrle in och ersatte De Bruyne som stod för en imponerande debut.

Sjuttio minuter in i match får Hull en giftig målchans, efter en frispark från vänster nickades bollen iväg av Ramires men på andraläget kom en Hullspelare längs upp och nickade hårt, men Cech var med på noterna och klistrade bollen. Minuten senare klev Fernando Torres ut och Romelu Lukaku ersatte spanjoren. Anfallet därpå kom Schurrle löpandes ensam till höger och McGregor rusade ut mot tysken, som valde att avsluta från långt håll men avslutet hamnade strax över målet. Hull gjorde sitt sista byte med tolv minuter kvar och Boyd ersatte Aluko. Åttiofyra minuter spelade och Oscar klev ut och Van Ginkel fick göra sin debut för sitt nya klubblag. Chelsea vinner enkelt med 2-0 mot nykomlingarna Hull.

Sammanfattning och matchfakta

Jose Mourinhos mannar gick ut och imponerade från avspark och körde full fart framåt, efter de två relativt tidiga målen. Därefter blev tempot allt långsammare och Chelsea hade kontroll över matchen och gästerna hotade aldrig hemmalaget. Chelseas anfallsspel med mycket tempoväxling, väggspel kombinerat med hög press var nyckeln idag och på så sätt kom man igenom Hulls tighta försvar och mittfält där den offensiva trion bestående av Hazard, Oscar och De Bruyne glänste. Lagets bredd är större än förra säsongen och mot enklare motstånd kan man likt idag vila Mata med flera. För Chelsea väntar Aston Villa på onsdag medan Hull ska ta emot Norwich till helgen.

Chelsea (4-2-3-1): Cech, Ivanovic, Cahill, Terry (c) Cole, Ramires , Lampard, De Bruyne (Schurrle 66), Oscar (Van Ginkel 84), Hazard, Torres (Lukaku 74).
Oanvända avbytare: Schwarzer, Essien, Mata, Ba,.
Målskyttar: Oscar 12, Lampard 22.
Hull (4-3-3): McGregor, Elmohamady, Chester, Davies, Figueroa, Koren, Meyler (Huddlestone 58), Brady, Aluko (Boyd 78), Graham (Livermore 58), Sagbo.
Oanvända avbytare: Harper, Rosenior, McShane , Bruce.