Chelsea i Champions Leaguefinal
Kirby och Harder var båda målskyttar när Chelsea tog sig vidare till CL-finalen.

Chelseas damer är vidare till final i Women's Champions League efter att ha vänt underläget 1-2 till 5-3 sett över två matcher mot Bayern München.

Chelsea har haft en hel vecka på sig att förbereda sig både fysiskt och mentalt efter 2-1 förlusten på bortaplan mot Bayern München för sju dagar sedan.

Kapten Magda Eriksson saknades i förra mötet men fanns åter igen i startelvan inför returen.
Emma Hayes gjorde två förändringar i startelvan inför returen hemma på Kingsmeadow.
Eriksson och Charles kom in istället för Andersson och Guro Reiten.

(4-3-3) Berger; Charles, Bright, Eriksson ©, Carter; Ingle, Leupolz, Ji; Harder, Kerr, Kirby

Chelsea satte fart från start och gick för det där målet som skulle ge dem övertaget och greppet om finalplatsen i Göteborg.
De spelade säkert och visade tydligt att de var redo för uppgiften att vända underläget till seger.

Chelsea skulle göra det där efterlängtade målet.
I den 10:e minuten snappade Chelsea upp bollen på egen planhalva och passade den vidare till Kerr. Australiensiskan hittade in till Fran Kirby som satte fart. Kerr följde med i anfallet och Kirby passade bollen tillbaka för att få tillbaka den i straffområdet där hon rullade in 1-0(2-2).

Offensiven fortsatte, det fanns inga tecken på att de var nöjda med att ha satt sig i förarsätet.
Bayern, som är ett starkt kontringslag, kom till många farliga lägen inne i Chelseas straffområde. Men där var Chelseaspelarna rätt placerade och i vägen för de avslut som togs.

Allt såg ut att gå enligt Emmma Hayes matchplan när Bayern kvitterade med ett makalöst mål. I samband med en hörna gick Chelseas rensning ut till Zadrazil, från 28 meter drog hon iväg ett skott som Berger inte hade en chans på, då den strök undersidan av kryssribban.

Chelsea reagerade positivt på målet och skapade oreda för Bayernförsvaret.
Det såg ut som att lagen skulle gå till pausvila med lika resultat 1-1(2-3), när Chelsea fick frispark i ett bra läge strax utanför offensivt straffområde.
Ji la i den 43:e matchminuten frisparken i muren, men tog själv returen som landade i insidan av målgaveln. 2-1 på tavlan och likaläge sett över två matcher.

Chelsea fick spendera mer tid att försvara sig i inledningen av den andra halvleken då det tyska laget gick till attack.
De kungsblå hotade hela tiden med snabba kontringar och det enda som saknades var den där sista avgörande passen.

Bayern gjorde tre byten i ett försök att ta ledningen i matchen, men Hayes höll fast vid sina elva startspelare.
 Med dryga kvarten kvar att spela satte nog Emma Hayes, med flera hjärtat i halsgropen. Leupolz hemåt pass till Berger blev hård och gick förbi Berger och rakt mot det egna målet. Turligt nog gick den över kortlinjen och hörna för Bayern.

Bayern drog på sig många frisparkar utanför eget straffområde i slutskedet av matchen. Med Bara sex minuter kvar att spela drog Bayern på sig sitt tredje gula kort i matchen. Det resulterade i en frispark som Carter vältajmat hittade in till Harder med. Harders perfekta löpning in i boxen bar frukt då hon nickade in 3-1 (4-3).

Hayes följde upp målet med Chelseas första byte i matchen, då Cuthbert kom in istället för Leupolz.

Kerr fick läget att punktera matchen, men australiensiskans avslut gick utanför den bortre stolpen.
Bayern gick all in för en kvittering i matchen och ett mål som skulle skicka dem till Göteborg istället för Londonlaget.
Det blev röriga slutminutrar i Chelseas straffområde och kapten Eriksson räddade bollen på mållinjen.

I ett absolut sista försök skickade Bayern upp alla elva spelare, inklusive målvakten, på Chelseas planhalva.  På något sätt lyckades Chelsea flrsvara sitt egna mål och hitta upp till Kirby som på stopptid placerade in 4-1(5-3) i tomt mål.

Det var en otroligt jämn tillställning men när domaren blåste av matchen var det Chelsea som för första gången i klubbens historia tagit sig till final i Champions League.

I finalen som spelas i Göteborg lördagen den 16 maj ställs man mot Barcelona, men innan dess ska WSL avgöras och de två sista liga matcherna spelas.