Chelsea i samma grupp som Milan, Salzburg och Dinamo Zagreb
Grupp E för Chelsea i Champions League

Chelsea i samma grupp som Milan, Salzburg och Dinamo Zagreb

Chelsea slipper de "värre" motståndarna, i Bayern München, PSG och Real Madrid, när gruppspelet av Champions League kickar igång senare i höst. Istället blev det AC Milan från pott 1. Tillsammans med de italienska mästarna, ackompanjeras Chelsea av RB Salzburg och Dinamo Zagreb i grupp E.

Kvällens lottning av Champions League-gruppspelet ägde rum i, den kommande finalstaden, Istanbul. Ceremonin inleddes med att Arrigo Sacchi tog emot "UEFA President Award" som en hyllning för det jobb han gjorde med AC Milan under 80- och 90-talet. Strax därfeter bars pokalen in av en av de större turkiska spelarna från förr, Hamit Altintop. Tillsammans med Altintop fanns även Yaya Touré på plats för att dra lotter.

När Chelseas lott drogs stod det klart att de skulle hamna tillsammans med Sacchis gamla klubb AC Milan. I och med detta blev det även klart att Chelsea skulle slippa, de något obekväma lagen från pott 3, Inter och Napoli (i och med att klubbar från samma land, inte kan hamna i samma grupp). Istället blev det de österikiska mästarna RB Salzburg från pott 3, och de kroatiska mästarna Dinamo Zagreb från pott 4. I Milan finns det en del familjära ansikten såsom Olivier Giroud, Fikayo Tomori och Tiemoue Bakayoko, såväl som svensken Zlatan Ibrahimovic. Chelsea och Milan möttes senast 1999 i Champions League där båda matcherna slutade lika. Chelsea och Salzburg har spelat en match mot varandra, en vänskapmatch 2019 som slutade 5-3 till de blå. Chelsea och Dinamo Zagreb har aldrig tidigare spelat mot varandra.

Vidare under ceremonin tog även Sarina Wiegman, Carlo Ancelotti, Alexia Putellas och Karim Benzema emot priser för deras diverse bedrifter under förra säsongen.

Chelsea inleder sitt Champions League-äventyr antingen den sjätte eller sjunde september. Exakt datum och vilka lag de möter får vi reda på på lördag.

 

Elias Thomasson2022-08-25 19:23:00
Author

Fler artiklar om Chelsea