Chelsea LIVE under Deadline Day

Chelsea LIVE under Deadline Day

Dagen är här, spelare ska lämna och spelare ska anlända. Förhoppningarna är många och rädslan för att stå med noll nyförvärv växer. Häng med mig och Kevin under dagen genom denna artikel så kommer vi rapportera och uppdatera er om allt som händer i Chelsea under dagen.

Sammanfattning:
Det är ändå en känsla av besvikelse man som Chelsea-supporter lämnar detta vinterfönster med. Samtidigt som man har förståelse att man inte ska panikvärva någon bara för att värva någon. Mertens & Cavani får väl anses vara dem som ryktas flitigast mot slutet, den förstnämne allra mest men där blev ingen deal av efter påstådda bud som nekats av Napoli. Lampard har också på sin presskonferans tidigare idag uttalat sig om att man numera får anse sig vara underdogs i racet om Champions Leauge-platserna. Då med hänvisning till dem konkurrenter som värvat spelare till respektive lag. 

Troligen bäddar detta upp för flera tunga värvningar till sommaren - men ha i åtanke att det kan fallera om man inte tar en top fyra placering i ligan. Det blir en spännande andra halva till mötes, och stort tack för att ni varit med och läst uppdaterandet under kvällen. Samma tema återkommer när sommarens fönster stänger igen. På återseende! 

Uppdatering: 23:42

Den spelare det påstods vara blivit erbjuden till Chelsea var ingen mindre än Salomón Rondón som man dock avböjde att låna in. För det är precis vad det handlade om, ett lån över resterande säsong vilket inte ansågs nödvändigt. Sett till Rondóns kvalitéer så vette katten om det hade höjt laget. 

Uppdatering 22:53

När inga större nyheter briseras ur ett Chelsea-perspektiv så får man fokusera på dem mindre, med det sagt så kommer Ampadu stanna kvar i Leipzig säsongen ut vilket dock är föga förvånande med tanke på den minimala speltid walesaren fått. Detta går Nizaar Kinzella ut med, som är en trovärdig Chelsea-korrespondent. 

Uppdatering 22:45

Som ni märker här och på Chelseas korrespondenter är det inte just nu mycket aktivitet som sker. Frida Fagerlund som jag nämnde tidigare sa personligen att den deal hon snackade upp tidigare är helt off, detta pga att en deal med Giroud gick i kläm vilket gjorde den "troliga" affären till Chelsea omöjlig. Detta är väl det hetaste spåret jag har kommit över denna kväll om man bortser från Mertens-haverit under dagen. Men än är det inte över, drygt en timme återstår.

Uppdatering 22:00

Danilo Pantic, ringer det några klockor? Inte många hos mig, men ändå några. Den Chelsea-ägda 23:åringen har idag återkallats från sitt lån till ungerska Fehérvár. Serben som än inte gjort en match för Chelsea har varit utlånad fyra gånger tidigare, och gjorde denna säsong enbart åtta framträdanden för den ungerska klubben. Detta är bekräftat av den ungerska klubben. 

Uppdatering 21:51

Enligt Frida Fagerlund som i detta nu sitter i stuion på Deadline Day på Aftonbladet så ska hon ha säkra källor på att Chelsea in i det sista att Chelsea försöker lösa en anfallare från Kina. Inga namn är nämnda men jag personligen är rätt säker på att det handlar om Cédric Bakambu vars övergång till Barcelona idag gick i stöpet. Sägs kosta runt 300 miljoner svenska kronor, 28:åringen som tidigare huserat i Villareal där han öste in mål spelar till vardags i kinesiska ligan. Som troligen är inställt numera pga Corona-viruset, men inget fast beslut är fattat där än. Vi får se om denna historia ebbas vidare! 

Uppdatering 20:36

Officiellt: Tariq Lamptey är nu helt klar för Brighton och ett statement finns på Chelseas officiella hemsida. Självklart tråkigt att många unga talanger lämnar Chelsea men tyvärr finns det inte plats för alla, och i ärlighetens namn har Lamptey gjort enbart några få framtädanden för Chelsea och på högerbacksplatsen finns Azpilicueta & James och en Livramento som anses vara en större talang än Lamptey. Han har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över 3 och ett halvt år. Summan Chelsea får verkar vara någonstans runt £5 miljoner vilket är en låg summa. Men Lamptey hade enbart 6 månader kvar på kontraktet.

Tack för dessa år Lamptey och lycka till i framtiden! 

Uppdatering 20:25

Enligt den franska journalisten Julien Lauren så ska Oliver Giroud fortfarande ha förhoppning att lämna Chelsea innan fönstret stänger. Giroud ska ha varit tydlig med ansvariga i Chelsea att han har för avsikt att lämna i januari för att kunna säkra en landslagsplats för Frankrike fram till EM. 

Uppdatering 20:15

Matt Law som är Daily Telegraph Football News korrespondent drar ner Chelseas chanser från Lampards 95 % till 99 % säkerhet, vilket såklart är tråkigt för Chelseas del. Men han tillägger också att allt kan hända vilket vi sett tidigare också, det lutar dock mest åt att någon lämnar än att någon anländer till Chelsea. Tex Ampadu som kanske söker ett nytt lån, där Bristol skall vara intresserade.

Uppdatering 20:00

Enligt The Sun så ska United nu vara ute efter Mertens och försöka locka över belgaren med ett sista-minuten bud, vilket såklart är negativt med Chelseas del. Samtidigt känns det rätt osannolikt att Mertens skulle lämna för United om Chelsea försökt under dagens gång att locka över belgaren med ett relativt högt bud för en 32-åring vars kontrakt går ut i sommar. Men vem vet, United kanske lockar mer? Förhoppningsvis inte.

Tilläggas för alla FM-älskare (inklusive mig själv) ute i Sverige. Luke Matheson är officiellt klar för Wolves, för ungefär 10 miljoner svenska kronor. Vad är det intressanta med detta? Han är 16 år och varit ordinarie i Rochdale i League One säsongen ut, en otrolig talang sägs det.

Uppdatering 19:45

Då tackar vi Christer för ett gediget jobb med tråden, nu tar jag Kevin över skrivandet och trots att det inte är några större lån/försäljningar som lämnar kommer jag gräva vidare så gott det går. Än är inget klart! 

Så nu kör vi, trots att det allt mer ser ut som ett dött fönster för Chelseas del så går ändå vissa källor ihop (brittiska förstås) och påstår att Frank Lampard hoppas fortfarande på ett sent nyförvärv till truppen. Det ryktas främst om en anfallare som även kan spela ytter, specifik spelare nämns inte. Numera är Mertens-ryktet dött och PSG bekräftade för några dagar senare att Cavani kommer sitta ut kontraktet i Paris. Så häng med!

Uppdatering 18:45

Nu har en spelare blivit klar att lämna Chelsea men kanske inte något välkänt namn...Det är nämligen Charlie Brown som går til lden belgiska andradivisionen och Royale Union Saint-Gilloise. Charlie Brown är en anfallare som fullständigt öst in mål i ungdomslagen och helt ärligt så trodde man nog att det var ett lag med lite högre status som skulle låna honom. Men vi önskar Charlie Brown lycka till och hoppas sen honom på Stanford i framtiden!

Det blev också precis klart att även Jacob Maddox som vi rapporterade tidagare hade intresse från Southampton men där det kommer rapporter från mindre medier som westlondonsport att affären är klar. Det rör sig om en utlåning med en köpoption i slutet av säsongen och om detta stämmer så hoppas vi Jacob Maddox får det genombrott han förtjänar!

Det ska också nämnas att en annan ung spelare lämnat Chelsea där den köpande klubben till och med presenterat honom. Det är nämligen den unga och lovande Clinton Mola som bestämt sig för att skriva på för Vfb Stuttgart i Tyskland. Molas kontrakt gick ut i sommar och hade en hel del anbud men valde till slut Stuttgart. Tyvärr för Chelsea så är det ännu en ung lovande och högt rankad ungdomsspelare som väljer att pröva luckan någon annanstans. Det ska nämnas att källan är Vfb Stuttgart som officielt har presenterat Clinton så här är det 100% klart. Clinton Mola har som utgångsposition innermitt men kan också spela mittback, han har nämnt som en spelare som liknar vid Ngolo Kante och det får vi hoppas inte blir fallet....Hur som helst lycka till och auf wiedersen Clinton!

Uppdatering 18:13

Skrämmande hur besvikelsen börjar krypa upp på en och jag tror vi alla änner samma uppgivenhet och känsla av oambition som Frank Lampard gör. Oerhört dåligt planerat och arbetat av den sportsliga ledningen i Chelsea. Giroud blir kvar, Cavani sitter i Paris, Mertens kvar i Napoli och det enda som egentligen hänt är att Tariq Lamptey väntas presenteras av Brighton när som helst. Herre jösses.

Uppdatering 14:55

Nu när Frank Lampard själv adresserat Giroud vara eller icke-vara verkar det klart att Giroud blir kvar i Chelsea. Lampard såg det som en självklarthet att Giroud skulle stanna nu när affären med Mertens ser ut att ha gått helt i stöpet. Detta berättade Frank Lampard på presskonferensen för bland annat Sky Sports, Evening Standard och Eurosport.

Uppdatering 14:38

Soppan kring Giroud fortsätter där det nu bekräftats att Oliver Giroud deltog på träningen trots rapporterna om att han skulle vägra träna idag. Samtidigt har Sky Sports Italy och andra mindre italienska medier rapporterat att Igli Tare landat i London för att få Giroud till Lazio...

Uppdatering 13:52

Ett nytt rykte som blossat upp är ryktet om den 21-årige Jacob Maddox som nu ryktas vara påväg till Southampton. Det är en mindre källa i form av footballinsider247 som rapporterar att Ralph Hassenhüttl och hans Southampton jobbar hårt för att få klart med Maddox. Om det är en övergång eller endast lån är oklart men intresset hos MAddox borde vara stort då han vill spela seniorfotboll och är för gammal för att spela i den engleska u-21 serien.

Uppdatering 13:13

Äntligen något nytt om någon annan Dries Mertens eller Oliver Giroud. Denna gång ryktas RB Leipzieg dra i Andreas Christensen då han är enligt dem själva "det enda realistiska målet" i detta fönster. Det pratas om ett lån då Leipzig har skadeproblem på mittbackspositionen och med tanke på att Andreas Christensen redan spelat i Bundesliga anses han som poteniellt bra tillgång.

Uppdatering 13:05

Nu verkar det snarare som att Giroud ska stanna, om man ska tro på vad David Ornstein säger i alla fall. Ryktet som gick under förmiddagen var att Giroud inte skulle träna med laget i dag för att kunna förbereda sig för en övergång men uppgifter som kommer in visar att Giroud tydligen DELTAR på träningen. Ornstein fortsätter förklara att det ska mycket till för att Giroud ska flytta under dagen och att han kommer att blir kvar till sommaren...vilken soppa detta kan bli...

Uppdatering 12:55

Uppgifterna om Ethan Ampadu tätnar och det senaste är att Chelsea inte längre aktivt försöker få Leipzig att skicka tillbaka honom utan nu är det upp till Bristol City att övertyga Red Bull-klubben om att avsluta lånet och skicka honom till England.

Uppdatering 12:24

Ryktena fortsätter kring Oliver Giroud och det som såg ut att vara klart med Tottenham har nu ändrats, SKysports rapporterar att Lazios sportchef Igli Tare sitter i detta nu på ett plan till London för att få till en affär i sista sekunden. Spänningen ökar!

Även Mertens och Cavanis situationer är densamma, Cavani verkar dock ha sagt nej tack till Atletico vilket gör att Chelsea ligger bra till men han skulle vara snäppet dyrare för klubben också...Enligt en expert på The Sunday Express så komemr Dreis Mertens garanterat lämna Napoli idag och inte till sommaren.

Uppdatering 10:35

Som vi precis nämnde så är det nu många fler källor som uppger att övergångssumman för Oliver Giroud är färdig och klar så vi kan räkna med den transfern idag. Än så länge är det SkySports, The Sun och The Daily Star som rapporterat. Även flera Tottenhamsidor bekräftar detta också.

I samma veva verkar nu Chelsea har lagt sitt sista bud på Dries Mertens enligt Fourfourtwo. Med tanke på att Giroud nu verkar vara klar att lämna kanske Chelsea känner att man kan gå all-in på Mertens. 

Uppdatering 10:20

Nu börjar det hända saker! Det är dock igen om Oliver Giroud men nu kommer det uppgifter från The Sun att Tottenham och Chelsea redan är överens om ett transfersumma MEN med klausulen att övergången endast kommer ske om Mertens eller Cavani blir klara under dagen.

Uppdatering 10:10

Nu börjar ryktena kring Oliver Giroud ta fart där SkySports rapporterar att Newcastle inte längre ser Giroud som ett alternativ samtidigt som att Giroud själv nu har kommenterat att han "gärna går till Tottenham". Detta berättade han till Sky Italy då dem frågade om ryktet till Lazio. Detta ka bli problematiskt då Chelsea inte vill släppa honom till Tottenham...

Uppdatering 09:55

Ytterliggare rykten men Daily Mail kommer nu med rapporter om att våran kära Ethan Ampadu som är på lån hos Leipzig som fått väldigt sparsamt med speltid under säsongen ryktas nu återvända till Chelsea för att sedan lånas ut till Bristol City. Just Bristol förlorade precis sin mittfältskugge Josh Brownhill till Burnley och har därför en plats ledig som Ampadu har passat utmärkt i och visst låter detta som en deal alla parter hade tjänat på.

Uppdatering 09:35

Första affären klar för dagen och det är en spelare som lämnar nämligen Tariq Lamptey. Som vi tidigare rapporterat så har Lamptey ett utgående kontrakt och har fått många intressenter det senaste. Tyvärr så blir det Brigthon som får användning av den unge ytterbackens tjänster. Det är Daily Mail som rapporterar att Tariq Lamptey just nu gör den medicinska undersökningen och att Brighton köper loss honom direkt för ca 45 miljoner kronor. En presentation från Brightons sida lär komma inom den närmsta timmen....

Uppdatering 09:00

En liten uppdatering om Dries Mertens är att ännu ett bud från Chelsea har nekats av Napoli som nu verkar vilja ha ett bud som "de inte kan säga nej till", rapporeterar den italienska transfergurun Gianluca Di Marzio. Daily Mirrors expert Darren Lewis anser också att Chelsea kommer att lägga ett sådant bud då både Mertens och Chelsea är angelägna om att få till en affär.

Även Boubakary Soumare har ryktas under hästen till Chelsea och rykten hettar upp nu under morgonen. Just nu är det både Manchester United och Chelsea som är längst fram i ledet, enligt SkySports. Soumare har beskrivits som en yngre Paul Pogba fast utan "bagaget", vilket låter fantastiskt om ni frågar mig.

Ett annat rykte från Italienska TuttoMercato kommer med rapporter om att Chelsea ska börja kolla på en plan B om inte Mertens eller Cavani går att lösa. Det är nämligen den algeriska anfallaren Ismael Slimani som ryktas in. Slimani är just nu på lån till AS Monaco från Leicester City och känns inte som det kanske roligaste ryktet....

Till sist ryktena om Giroud fortsätter men där SkySports egna Kaveh Solhekol berättar att Cheslea absolut INTE kommer låta Giroud gå till Tottenham då dem anses vara en konkurrent, fortsättning följer....

Uppdatering 08:00

Precis som vi tidigare nämt så verkar Oliver Giroud lämna och det som först såg ut att bli Inter blev sedan Tottenham men just nu är det hetaste spåret nämligen Lazio skriver SkySports. De rapporterar även att han kan gärna stannar i London vilket gör både West Ham och Tottenham högaktuella. Det ska nämnas att huvudanledningen till att Giroud vill lämna är speltiden och risken att förlora sin plats i Frankrikes EM-trupp i sommar.

Även en mindre uppdatering om Dries Mertens är att Napoli kräver minst 50 miljoner kronor för Mertens men Chelseas senaste bud på 60 miljoner blv förkastat och inte nytt bud har lagts. Anledningen till det relativt låga utgångspriset är Mertens utågende kontrakt i sommar.


Uppdatering 07:32

Vilka spelare är det eventuellt som ska lämna eller anlända då? Jo de spelare som det mest om är Edinson Cavani och Dries Mertens där den senare har blossat upp som det hetaste målet för Chelsea. Den som det ryktas mest om att lämna är Olivier Giroud som fortfarande ryktas till både Inter och Tottenham men bud saknas i nuläget. 

Christer Olofsson & Kevin Ståhlberg2020-01-31 23:47:00

Fler artiklar om Chelsea