Stamford Bridge, 2023-04-04 21:00

Chelsea - Liverpool
0 - 0

Chelsea–Liverpool 0–0: Plågsamt virrigt

Chelsea–Liverpool 0–0: Plågsamt virrigt

Chelsea och Liverpool spelade oavgjort i en match som ingen klarade av att vinna, och ingen fick förlora. Chansmässigt var Chelsea närmast, Liverpool får ta sin poäng i näven och åka hem till Merseyside.

Ett tämligen omstöpt Liverpool sprang ut på Stamford Bridge till tisdagens toppmatch som inte var en toppmatch. Huruvida det var en fråga om petningen eller vila gällande alla spelare som fick nöta bänk vet bara Jürgen Klopp själv. Det lag som kom ut på banan såg ut ganska exakt som man hade kunnat förvänta sig att det skulle göra. Några glimtar av bra fotboll, men i det stora hela snurrigt och virrigt.

Det var även hemmalaget Chelsea som började matchen bäst. Chelsea radade upp flera chanser under de första minuterna som tvingade Alisson och det nykomponerade Liverpool-försvaret att anstränga sig. Chelsea kom till spel utan Graham Potter, men det syntes inte speciellt mycket resultatmässigt. Trots flera massiva chanser har Chelsea fortsatt stora problem att göra mål framåt. Effektiviteten vägrar infinna sig. 

Liverpool lyckades ändå ta sig tillbaka något in i matchen och skapa en del chanser. Det syntes att Nunez, Firmino och Jota inte är speciellt vana tillsammans, men när det väl stämde blev det lite halvfarligt. Jota kom igenom till vänster i straffområdet men försökte vända en gång för mycket och läget rann ut i sanden. Liverpools bästa chans kom från den kanske näst sämsta spelaren för bortalaget (ingen slog nog Kostas Tsimikas). Han drog till efter en hörna men Wesley Fofana stod rätt och blockade framför Kepa Arrizabalaga i målet.

Hemmalaget hade dock de bästa lägena. Joao Felix hade både en och två heta chanser. Både Joel Matip och Ibrahima Konate tvingades blocka uppoffrande. Reece James hade även bollen i nät men fick se det målet, korrekt, avvinkat för offside.

Den andra halvleken fortsatte, tyvärr för de röda, i samma anda. Liverpool blixtrade till i några lägen men på det stora hela var det väldigt virrigt. Chelsea hade skrämmande enkelt att slå ut stora lagdelar och skapa farligheter. Men trots den stora mängden chansar klarade inte hemmalaget av att spräcka nollan. Matteo Kovacic kom fri men drog bollen till rad z, Joao Felix lika så. Närmast av alla var väl Kai Havertz som faktiskt lyckades göra mål. Synd bara att ingen hade informerat honom om att man inte får använda händerna.

Klopp gjorde sin elva någorlunda mer ordinarie genom att sätta in Mohamed Salah och Andy Robertson knappt 20 minuter in i den andra halvleken. Det hjälpte föga. Liverpool är fortfarande lag som inte sitter ihop, dessutom med ett stort gapande hål i mitten. Det gör fysiskt ont att se Fabinho spela fotboll för tillfället.

I slutändan stod Liverpool ändå där med kepsen i ena näven och en poäng från en, normalt sett, svår bortamatch i den andra. 

Nöjd med poängen? I mångt och mycket absolut. Nöjd med prestationen? Häll syra i ansiktet på mig.

TV: Henderson: ”Kanske inte det högsta självförtroendet”
 

Hugo Levinsson@Hugolevinsson2023-04-04 23:01:00
Author

Fler artiklar om Liverpool