Chelsea - Liverpool 1-1: Delad pott i sevärd premiär

Det blev, som det blivit de senaste gångerna Chelsea och Liverpool gjort upp i Premier League, delad poäng i premiären på Stamford Bridge. Till skillnad från förra säsongens möten var det här däremot en match av helt annan karaktär och underhållningen lagen bjöd på var fantastisk.

Chelsea mot Liverpool i en på förhand väldigt oviss premiär. Det är två lag som byggt om rejält under sommaren och man visste inte riktigt vad man hade för förväntningar inför stormötet.

Klubbarna har dessutom gjort upp vid sidan av planen de senaste dagarna där det är Moises Caicedo och Romeo Lavia som hamnat i fokus. I skrivande stund känns det fortfarande väldigt oklart vart de två spelarna kommer spela kommande säsong, även om det i Caicedos fall är så att han aviserat att han vill spela i Chelsea har ”The Blues” fortfarande inte lagt något bud på ecuadorianen.

Liverpool ställde upp helt utan någon tydlig defensiv mittfältare, vilket beror på att vi inte har någon än så länge. I stället var det Alexis Mac Allister som fick axla den rollen precis som han gjorde i sista träningsmatchen mot Darmstadt. Resten av laget var också exakt samma som startade mot Darmstadt och Klopp valde att gå för en riktigt offensivt lagd premiärelva.

För Chelsea saknades nyförvärvet Christopher Nkunku som åkte på en knäskada under försäsongen. I övrigt var det tre nyförvärv i elvan i Robert Sanchez, Axel Disasi och Nicolas Jackson. Dessutom startade Levi Colwill, som Liverpool ryckt i under sommaren, och Carney Chukwuemeka. Två spelare som inte gjort allt för många framträdanden i A-laget.

Matchen då. Det var en frenetisk första halvlek med oerhört hög intensitet och utan någon som helst konkurrens, den bästa halvleken hittills den här omgången.

Liverpool startade bäst på Stamford Bridge. Chanserna skulle hagla under de första 45 minuterna för båda lagen och först ut var Salah som prickade ribban strax utanför straffområdet efter ett halvdant förarbete från Gakpo.

Strax därefter var Salah inblandad återigen. Efter ett fantastiskt anfall som började med Alisson fick Salah bollen, och med en utsökt passning mot bortre ytan kunde Diaz kasta sig och stöta in ledningsbollen efter 18 minuters spel. Spelet fortsatte sedan kretsa runt Salah som tio minuter senare satte 2-0, men efter en längre VAR-granskning visade det sig att han befann sig en hårsmån på fel sida och målet dömdes bort.

Därefter tog Chelsea över spelmässigt.

Bara dryga fem minuter efter Salahs bortdömda mål var det kvitterat. Efter en hörna som Liverpool rensat bort halvdant kunde Chilwell nicka in den centralt i boxen. Där kastade sig Disasi och med vaden kunde han stöta dit Chelseas första mål för säsongen. Direkt efter kunde Chilwell själv runda Alisson och rulla dit 2-1. Men den här gången var det hemmalagets tur att få ett mål bortdömt för offside.

Inledningen av den andra halvleken tog sedan vid där den första slutade. Chanser skapades, först av Diaz som skarvade bollen via Jacksons hand strax utanför stolpen efter en hörna. Handsen kikades på av VAR men det blev ingen straff. Bara minuter senare hade Chilwell en gyllene chans men Alisson stod pall för engelsmannens avslut.

Chelsea ägde sedan i stort sett resterande delen av den andra akten. Jackson hade en chans på en omställning men Alisson var i vägen även den gången.

I slutet var det inbytte Darwin Nunez som med ett avslut som touchade en försvarare hade chans att fräsla Liverpool på stopptid, men bollen styrde sig strax utanför Sanchez vänstra stolpe. På den efterföljande hörnan blev det inget för Liverpool. Istället kunde Chelsea kontra och Ian Maatsen hade möjligheten att sätta 2-1 i öppet mål. Men Mac Allister kastade sig och blev räddande ängel när han lyckades hindra nederländaren från att få iväg ett avslut.

Det blev delad pott i en väldigt sevärd och underhållande premiär, och som Liverpool-supporter får man vara nöjd med det sett till matchbilden.

TV: Delad pott på Stamford Bridge – Salah märkbart irriterad