Zaragoza - Racing Santander
2 - 0

Chelsea - Manchester City 2-1 (1-0)
Chelsea slog Manchester City i stormatchen på Stamford Bridge.

Efter en fantastisk match på Stamford Bridge så stod Chelsea till slut som segrare efter ett sent segermål signerat Fernando Torres.

Det var upplagt för en riktigt stormatch på Stamford Bridge när Chelsea tog emot Manchester City. Två lag som behövde en seger för att knappa in på lagen i täten och som skulle tappa lite kontakt vid förlust. Båda lagen ställde upp med en stark förstaelva, där Chelseas liknade den man hade i veckans match mot Schalke med ett byte på vänsterbackspositionen där Ashley Cole fick starta. City startade med Demichelis i mittlåset tillsammans med Nastasic och Agüero som ensam anfallare med Silva, Yaya Touré och Nasri bakom honom.

Det var en väldigt imponerande första halvlek från båda lagen. Gary Cahill fick ett jätteläge redan efter ett par minuter men brände volleyskottet en bra bit över Joe Hart i Citys mål. City spelade väldigt bra under den första halvan av halvleken men Chelsea tog över mer och mer ju längre den fortled. Det var som sagt en fantastisk bra fotbollsmatch och Chelsea har förmodligen inte spelat såhär bra på hela säsongen.

Men efter en dryg halvtimme så sprang Fernando Torres längs högerkanten och slog in bollen till André Schürrle som satte dit 1-0 för Chelsea. Ett riktigt vackert mål och just Torres aktion fram till målet var av allra högsta klass när han spurtade ifrån Clichy. Just nämnda Torres hade bara ett par minuter tidigare bränt ett jätteläge fri med Hart, men visade här prov på bra kyla när han assisterade till Schürrles första Premier League-mål. Efter målet så spelade Chelsea riktigt bra men målet var det enda i den första halvleken.

Tidigt i den andra halvleken så gjorde Sergio Agüero 1-1 när han sköt ett bra skott i Cechs närmaste kryss. City hade en bra period både innan och efter målet och gästerna spelade bra under inledningen av andra halvlek. Det var en fysisk andra halvlek och två lag som verkligen inte ville gå förlorande från kampen.

Båda lagen skapade bra målchanser men avgörandet kom inte förens i den nittionde minuten. Fernando Torres löpte på en långboll, men Nastasic låg steget före och nickade hem mot Joe Hart. Hart var dock på väg ut för att avvärja läget själv och City-backens nick gick förbi Hart och Fernando Torres kunde snappa upp bollen och göra 2-1 för Chelsea. Målet blev matchavgörande och José Mourinho var på väg upp bland fansen på läktaren efter spanjorens mål. Efter en riktigt tuff match så stod då Chelsea som segrare till slut och fortsätter att vinna sina matcher på hemmaplan i ligaspelet.

Sammanfattning och matchfakta

Tre poäng i en riktigt tuff match mot en av de värsta konkurrenterna till titeln på hemmaplan blev dagens resultat för Chelsea. Efter att de senaste matcherna sett ut att väga lite lätt i närkamperna mot City så satte man verkligen hårt mot hårt idag och stod för en bra insats överlag. Chelsea stod förmodligen för sin bästa match den här säsongen och formen ser verkligen ut att vara på gång på riktigt. En underbar inramning på Stamford Bridge där hemmafansen verkligen njöt av segern. De insatser som bör nämnas är först och främst de från Fernando Torres, Ramires samt Oscar som alla tre imponerade matchen igenom. Men även mittlåset med Terry och Cahill spelade bra och Schürrles första halvlek var riktigt bra. En tavla från Joe Hart blev avgörande i en match som kunde slutat lite hur som helst, men den här gången var marginalerna på Chelseas sida och man seglar nu upp till andra plats i tabellen, två poäng bakom Londonrivalerna Arsenal.

Chelsea (4-2-3-1): Cech; Ivanovic, Cahill, Terry, Cole; Ramires, Lampard (Mikel 66'); Hazard (Eto'o 84'), Oscar, Schürrle (Willian 66'); Torres
Avbytare: David Luiz, Juan Mata, Mikel, Willian, Schwarzer, Azpilicueta, Eto'o
Varningar: Lampard, Ramires
Mål: Schürrle 33', Torres 90'

Manchester City (4-2-3-1): Hart; Zabaleta, Demichelis, Nastasic, Clichy; Javi Garcia (Kolarov 80'), Fernandinho; Silva, Yaya Touré, Nasri (Jesus Navas 70'): Agüero (Negredo 87')
Avbytare: Richard, Millner, Negredo, Dzeko, Kolarov, Jesus Navas, Pantilimon
Varningar: Zabaleta, Nastasic, Javi Garcia
Mål: Agüero 49'