Chelsea oroade över Pulisics skada
Huvudvärk?

Chelsea oroade över Pulisics skada

Chelsea håller andan efter en fotledskada som Christian Pulisic ådragit sig under landslagsspelet med USA.

Kantspelaren tvingades gå av efter cirka timmen spelad efter en sammandrabbning med Honduras kapten Maynor Figueroa under onsdagskvällens VM-kval i San Pedro Sula. Pulisic kommer nu att återvända till Chelsea där hans fotled kommer att bedömas inför helgens match mot Aston Villa och tisdagens Champions League-premiär mot Zenit St Petersburg.

Efter USA:s 4-1-seger över Honduras sa tränaren Gregg Berhalter:
”Christian har en lätt fotledsskada. Vi kommer att få mer information om det när han åker tillbaka till London, hur allvarlig det är."

Pulisics tid i västra London har försvårats av skador sedan han flyttade från Borussia Dortmund för två år sedan. Ett viktigt mål för Pulisic den här säsongen har varit att hålla sig i form för att stärka sin plats i tränares Thomas Tuchels startelva.

"Att hålla mig frisk är definitivt ett stort mål för mig och att försöka vara tillgänglig så mycket jag kan för att fortsätta att hjälpa mitt lag och göra stor inverkan och att lyckas", säger Pulisic i en exklusiv intervju med Standard Sport inför säsongen.


Hans skada är ytterligare en ”internationell huvudvärk” för Tuchel, som meddelades av Fifa på onsdagen att han inte skulle kunna använda Thiago Silva för Chelseas de nästkommande två matcherna efter att de brasilianska fotbollsförbundet bad världsfotbollens styrande ledare att åberopa en regel som förbjuder sina spelare att spela match fem dagar efter deras senaste landskamp.

Åtta spelare i fem Premier League-klubbar påverkas. Det är obligatoriskt för klubbar att släppa spelare till sina nationella föreningar såvida det inte finns en överenskommelse om att inte göra det, vilket innebär att det brasilianska fotbollsförbundet har goda rättigheter att begära att FIFA placerar begränsningar för klubbarna. Manchester United, Manchester City, Liverpool och Leeds United kommer inte heller att kunna spela sina spelare från Brasilien förrän efter den 14 september.

På lördag möter vi Aston Villa.

Källa: www.standard.co.uk/sport/football

 

Daniel Karlsson2021-09-09 18:57:56
Author

Fler artiklar om Chelsea