Stamford Bridge, 2021-05-01 18:30

Chelsea - Fulham
2 - 0

Chelsea segrare i Londonderbyt
Kai Havertz gjorde båda målen när Chelsea besegrade Fulham hemma på the Bridge.

Chelsea segrare i Londonderbyt

Under lördagskvällen möttes Chelsea och Fulham på Stamford Bridge. Det var två lag som var i behov av tre poäng och Chelsea gick segrande ur Londonderbyt. Kai Havertz stod för båda målen i 2-0 vinsten.

Thomas Tuchel gjorde fem förändringar i startelvan jämfört med de två senaste matcherna mot West Ham och Real Madrid.

Mendy vaktade åter igen målet med en trebackslinje framför med Christensen, Silva och Zouma.

På mittfältet kom James in istället för Azpilicueta, som högervinge Billy Gilmour fick göra sin första start i Premier League för säsongen och bildade tillsammans med Mason Mount det centrala mittfältet. Chilwell fortsatte som vänstervinge.

Kvällens fronttrio bestod av Havertz, flankerad av Werner och Ziyech.

Första Halvlek
Mendy räddade matchens första målchans med fingertopparna, när Fulham öppnade piggt och låste fast spelet på Chelseas planhalva inledningsvis.
Chelsea kom till ett par lägen när de hittade ett fint samspel till vänster om straffområdet, men när Mounts inlägg kom in i boxen nådde Werner (i en misstänkt offsideposition) inte fram till bollen.
Det var tillslut Chelsea som öppnade målskyttet för kvällen.
I den tionde matchminuten placerade Havertz in 1-0. Mendy rullade ut bollen till Thiago Silva som med en läcker långpassning hittade Mount centralt högt upp i banan. Med en läcker nedtagning hittade han fram med en passning till Kai Havertz som höll undan sin försvarare och hittade in med bollen i mål förbi Areola i målet.

Chelsea tog över taktpinnen i matchen efter målet och spelet flyttades över till Fulhams planhalva, samtidigt som matchen gick ner i tempot.

Chelsea skapade många målchanser inne i boxen, men bollen nådde sällan fram till Areola i målet.
I den 17: matchminuten satt bollen åter igen i nätet, Mount hittade i till Havertz som tyvärr stod offside.

Lookman fick ett fint läge när han tog med sig bollen och avlossade ett skott strax innanför straffområdeslinjen. Mendy var snabbt nere och returen som uppstod nickades bort av James.
Ett böljande spel skapade stora luckor mellan anfall och resten av laget är.

Ziyech hittade Mount som passade bollen till Werner. Tysken lyfte blicken och la en fin passning mellan två Fulhambackar till Ziyech. Marockanen fick till ett bra avslut, som Areola gjorde en fin räddning på.

Werner med flera kom till fina lägen inne i boxen men bollen kom sällan enda fram.

På övertid i den första halvleken fick Mendy göra en viktig reflexräddning. Skottet styrde på en kungsblå spelare och bytte riktning. Mendy vom var på väg åt andra hållet, vände i luften och fick dit vänsterhanden.

Chelsea gick till halvtidsvilan med 1-0

Andra halvlek:
Chelsea satte fart från start i den andra halvleken och redan i den 49:e matchminuten hade vi ett fint tyskt samarbete utanför Fulhams Straffområde.
Chilwell hittade upp med en fin krossboll på Havertz.  Han tog med sig bollen mot mål, passade in till Werner. Tim i sin tur höll i bollen och precis innan Fulham han fram för att ta bollen lobbade han in den till Havertz som efter passningen tagit en löpning in i straffområdet. Tysken var iskall när han kom ensam med Areola och placerade kyligt in 2-0 med sin fina vänsterfot.

Chelsea spelade säkert och låg hela tiden rätt placerade i förhållande till boll, medspelare och farliga ytor. Båda lagen förflyttade bollen långa sträckor, något som skapade stora ytor.
Fulham fick mer och mer bollinnehav då de var i behov av att ta alla tre poängen för att ha en chans att hänga kvar i Premier League.
Chelsea spelade tryggt och var hela tiden först på de bollarna som hittade in i det egna straffområdet.

Kai Havertz var pigg och visade genom att många gånger skapa farliga lägen för sig själv och lagkamraterna, att han vil ha en plats i startelvan.
Havertz pigg, kspade chanser
Spelet böljade fram och tillbaka när Chelsea förflyttade boll långa sträckor, både i djupled och på bredden. Detta skapade farliga lägen, som vinkades av för offside eller rann ut i sanden.

I den 66:e minuten gjorde Tuchels sitt första byte. Kante kom in istället för Ziyech. Ett byte som gjorde att Mount tog ett kliv upp i planen.

Chelsea kontrollerade matchen med sin 2-0 ledning och passade boll kontrollerat i backlinjen för att locka upp Fulham spelarna. Detta skapade en yta i den inre vänstra korridoren som Zouma kunde ta med sig bollen i. Han hittar Mount utanför straffområdet, som i sin tur skickar den vidare till Havertz. James kom i en fin löpning och Havertz la bollen mellan två Fulhamförsvarare till honom. James inlägg mot Werner han dock Areola först på.

I den 75:e matchminuten klev Mason Mount av till förmån för Tammy Abraham.
Fulham klev uppåt i plan och den sista kvarten spelades till stor del på Chelseas planhalva.

Tuchel tog av Chilwell i den 81:a matchminuten och han ersattes av Alonso

Ett bollförande Fulham hade svårt mot Chelseas välorganiserade defensiv och de hade svårt att komma in på mål.

Chelsea agerade och spela väl självsäkert och var nära att spela fast sig själva några gånger är Fulham kom upp i press.
Precis när matchuret tickat över 90 kom Fulham igenom Chelseaförsvaret och skapade ett farligt läge. Mendy är vaken och snabbt ute. I samband med räddningen fick han en smäll i huvudet, men kan avsluta matchen.
På stopptid snappade Werner upp bollen på egen planhalva och satte fart Han fick med sig både Abraham och Havertz, men fälls precis utanför offensivt straffområde. Varken frispark eller retur tog sig förbi muren och när domare Kevin Friends blåste av matchen någon minut senare kunde Chelsea konstatera att 2-0 och tre pinnar gav dem ett större grepp om den där fjärdeplatsen i ligan.



Matchstatistik:

Chelsea Fulham
49 % Bollinnehav 51%
9 skott 10
5 skott på mål 3
1 Hörnor 8
7 offside 1









Att ta med sig från matchen:
  •  Man höll åter igen nollan och spelade säkert i defenisven.
  • Billy Gilmour gjorde sin första start i Premier League för säsongen och gjorde det bra i 90 minuter
  • Man springer alldeles för ofta offside och behöver mer skärpa i boxen.
  • Två läckra och kyliga mål från Kai Havertz


Nu blickar vi fram mot returen i Champions League på onsdag då Real Madrid gästar Stamford Bridge. Avspark 21.00

Sofia Almroth@AlmrothSofia2021-05-01 21:25:15
Author

Fler artiklar om Chelsea