Chelsea ska anpassa spelet efter Torres
Det är denna bild Mourinho vill se.

Chelsea ska anpassa spelet efter Torres

Hittills har ingen Chelseamanager riktigt lyckats få Fernando Torres att fungera som i hans glansdagar. Näste man att försöka är José Mourinho som har en plan för hur han ska lyckas.

Att Fernando Torres inte motsvarat förväntningarna sedan övergången till Chelsea råder det inga tvivel om. Flertalet gånger har han varit på gång för att sedan på nytt hamna i en svacka. Enligt skysports är José Mourinho bestämd att hjälpa Torres att hitta formen.
 
”Jag vet inte om det handlar om självförtroende. Jag känner att han är motiverad och jobbar väldigt hårt. Jag tror att delar i vårt anfallsspel, hur vi anfaller, passar hans kvaliteter bra. Vi är här för att hjälpa honom.”
 
Mourinho har hunnit se en del av sin spanske anfallare och vet vilka lägen han inte vill se Torres i.
 
”När vi ser Torres med ryggen mot mål, omgiven av två eller tre försvarare. Då vet vi att han inte kommer att göra något magiskt.”
 
Att Torres har en del kvaliteter är även den mest pessimistiske medveten om. Stundtals blixtrar han till, men ofta har han hamnat i lägen som inte gjort någon Chelseasupporter glad. Frågan om hans spelstil passar Chelsea, eller om Chelseas spelstil passar Torres har diskuterats ett antal gånger. Nu säger Mourinho sig ha en plan för hur Chelsea och Torres ska fungera tillsammans.
 
”Vi ska inte lära om laget att spela för Torres, men vi ska förbättra hur vi spelar med honom. Han arbetar hårt på träning och vi är nöjda med honom.”
 
”Hans spelstil är inte möjlig att ändra på. Vad vi kan göra är att anpassa laget och lära hur vi bäst kan utnyttja hans främsta kvaliteter.”
 
Anpassa laget efter Torres? Är det lösningen på Chelseas anfallsproblem? Om det är Torres som ska spela längst fram så är det enligt Mourinho det som är det bästa alternativet.
 
”Han är inget barn längre. Han är i en ålder där det är svårt att ändra sitt spel. Han är vad han är och han är väldigt bra med de kvaliteter han besitter. Vad vi måste göra är att lära oss stötta hans spel.”
 
Skulle det vara så att det inte går vägen så finns det två anfallare till i truppen. Romelu Lukaku kommer från en lyckad utlåning till West Bromwich och är redo för Chelsea.
 
”Det är inte lätt i Chelsea. Inte alls. Jag tror att jag kan ta plats i startelvan, men det finns fortfarande utrymme för förbättring.”
 
Den tänkta arvtagaren till Didier Drogba gjorde 17 ligamål förra säsongen och vill nu visa vad han går för i klubben han tillhör.
 
”Jag är en Chelseaspelare och är glad över att vara här. Det är upp till mig. Gör jag bra ifrån mig så spelar jag. Förra säsongen hos West Brom kände jag mig ändå som en Chelseaspelare.”
 
Mourinho må alltså ha en plan för hur Torres ska användas, men om den inte faller väl ut så står alltså en ung belgare redo att ta platsen längst fram. Därtill finns Demba Ba att tillgå och silly season fortsätter ett tag till så nya alternativ kan också dyka upp.
 
Källa: skysports

Niklas Isaksson2013-08-04 22:23:04
Author

Fler artiklar om Chelsea